Karlslundsloppet genomförs på blandat underlag, både på asfalts- och grusvägar men även i skogen. I år krockade arrangemanget med fotbollsmatcher på Rosta gärde, varför sträckningen fick göras om. Tiderna går därför inte att jämföras med tidigare år.
Vädret var mulet och cirka 10 grader och det kom även lite regn under loppet. På 10 km gjorde Edita Martuseviciute ett mycket bra lopp och var nära att spränga 40-gränsen. Det räckte inte riktigt denna dag, men tiden blev fina 40.10 och det räckte till en 3:e plats. Anna Pettersson kom 7:a bland tjejerna med 47.18. Snabbast var Mikaela Kemppi från Örebro AIK med 36.29.
Johan Ingjald är ännu inte redo för maxlopp p.g.a. en ihållande förkylning och ett antal skador, men sprang i mål på 39.39, efter att ha hjälpt Edita en bra bit på vägen. Johan Östman har fått de senaste veckorna förstörda p.g.a. förkylning och har missat flera lopp. I dag var Johan tillbaka och fick tiden 42.47. Sven Nilsson fick till ett bra lopp med 43.12 och Leif Andersson hade 44.03. Vann gjorde Erik Anfält, Örebro AIK med 32.44.
Bland de yngre deltagarna sprang Hugo Öhrn i P10 och sprang in på en 6:e plats med 6.50.