Ännu en repris på förra året, där Johan och Maria dubblerade helgen genom att även springa Hyttloppet på söndagen. Loppet går av stapeln varje år i samband med Hyttdagen i Granbergsdal, norr om Karlskoga.

Många har semester och i länet är det lite av ett uppehåll på tävlingar, om man bortser från Viby Marathon denna helg. Johan Ingjald och Maria Eriksson tog sig dock till Granbergsdal i Värmland för att springa Hyttloppet, 8,5 km på en mycket varierande och kuperad bana med asfalt, terräng och grus.

Likt Jordgubbslunken dagen innan, så hade Johan sällskap av Fredrik Rådström, Hällefors LK, i stort sett hela vägen. Denna gång var det dock Johan som fick dra. Efter ca 7 km så försökte sig Johan på att öka tempot lite eftersom att en långspurt fungerade i Jordgubbslunken mot just Fredrik. Denna gång hängde dock Fredrik med och Johan funderade flera gånger på att ge upp andraplatsen och Fredrik gick om. I backen upp till 8 km så började Johan komma ifatt igen och ca 50 m efter bestämde han sig för att försöka sig på en spurt i alla fall och det gick vägen! Johan sprang in på 32:01 (31:57,2 officiellt men alla verkar ha fått ca 4 s snabbare) och 2:a plats. Vann gjorde Fredrik Skogman med tiden 31:23,1.

Maria sprang också fint och tog hem ännu en tredjeplats med tiden 37:16,6. Damklassen vanns av Åsa Höög, Kumla SF, med 35:18,4.

Eftersom att tävlingen inte är sanktionerad, så sprang både Johan och Maria för Örebro.

Resultat

Filmer

Forum

Bilder