Anna och Mattias Nilsson var nere på Västkusten och sprang ett rejält äventyr med flera tuffa men väldigt fina etapper. De har lämnat en rapport från tävlingen.

Vi är nyss hemkomna från tre härliga dagar på Västkusten! Många minnen och skratt tillsammans med ett gäng som Anna träffat på löparresa till Madeira i våras. Maria Ekström skulle också följt med men har på grund av bland annat bråckoperation tvingats avstå löpning ett tag.

Vi bodde på First Camp Solvik utanför Kungshamn och åkte varje dag till målet för aktuell etapp. Därifrån gick det båtar till starten för dagen. Det fanns tre startgrupper att välja mellan, walk, run/walk och run. Ju snabbare grupp ju senare på förmiddagen gick starten. Första dagen valde vi run sedan run/walk, den senare gruppen var bäst (inte lika hetsig och fler medlöpare).
Första etappen (22 km och 350 höjdmeter) hette ”Ramsvik Rocks” och startade vid Ramsvik, mål i Smögen. Det var en fantastisk tur på mestadels klippor med avslut på Smögenbryggan.
Den andra etappen var längre (29 km och 700 höjdmeter). Den hette ”Woods and islands”. Man startade på Bohus-Malmön (bara sten och berghäll), åkte sedan bilfärja över till fastlandet (medan tiden stannades) för avslutande 19 km i en tuff terräng i skog, berg och stadsmiljö. Målet var Kungshamn.

Den tredje etappen ”Hunnebo Haute Route” startade i Hunnebostrand och målet var Ramsvik. Längden var här 23 km och 523 höjdmeter varav de flesta kom de första 10 km.
Efter målgång varje dag serverades lunch. Vädret var superfint och alla satt ute och åt. Vi badade även i havet efter målgång sista dagen! Det fanns massage att köpa varje dag vilket Mattias gjorde efter dag två.
Den sammanlagda tiden blev: Anna 9 h 16 minuter och Mattias 9 h 12 minuter. Mattias hade det jobbigt dag två med hälproblematik och matthet. Dag två var varmast. Anna hade det jobbigast på dag tre även om tiden blev den samma som dag ett. Mattias kropp kändes som ny dag tre och avslutade därför helgen på topp!

Loppet var väldigt välarrangerat från början till slut, väl värt de 1 800 kr som det kostade per person att delta. Det var vätskestationer vid varje 4-5 kilometer som var välförsedda, t ex bjöds på nybakade kanelbullar och supergoda rawfoodbollar.
Miljöerna var sagolika och vi ångrar nu att vi inte njöt lite mer, även om vi ibland stannade upp och tog lite bilder och tittade på utsikten. Alla typer av underlag genomlöptes, klippor, berglandskap genom gamla stenbrott, trappor, leriga hål, stigar, miljoner rötter, kohagar, spångar, trånga stigar på gräs längs med vatten, grusvägar, träbroar och asfalt. Trailskorna kom väl till användning!

Cirka 700 personer deltog i loppet som har vuxit med det dubbla från förra året. Det fanns även en 50 miles-variant där man springer alla sträckor plus lite till (på lördagen).

Nu väntar Bergslagsleden Ultra om några veckor. Efter det kommer vi fortsätta satsa på lite längre lopp såsom Backyard Ultra och Ultravasan (Anna 90 och Mattias 45).

Vi kan varmt rekommendera det här loppet! Det som var häftigt var att det gick bra att springa långt och tekniskt svårt flera dagar i rad, att kroppen kunde väckas till liv och bara löpa på.

Bild från Bohus-Malmön:


Vi kan varmt rekommendera den här upplevelsen!

Hälsningar
Anna och Mattias Nilsson