I vanlig ordning är det det 10 kilometer långa Lucialoppet i Vretstorp som avslutar Långloppscupen. I år var väderförhållandena ett par enstaka plusgrader med ett lätt regn i luften. Mellan kilometer 4-7 byts underlaget från asfalt till grus och den sträckan var i år slaskig och hal och det var många av de tävlande som hade svårt att få fäste i det blöta lagret av snö. IF Start ställde upp med många tävlande, sex damer och sex herrar, och av dessa var det ett flertal som gjorde sin första tävling för klubben vilket var extra roligt.

På damsidan sprang Frida Nilsson sin första tävling för IF Start och kom på en fin andraplacering med tiden 41:44. Bronsplatsen tog Marie Dasler efter att ha avverkat den blöta milen på 43:18. Rose-Marie Enmalm tangerade nästan exakt sin tid från förra året, denna gång på 49:09, vilket var starkt gjort med tanke på sämre förhållanden. Susanne Malmqvist lyckades till och med kapa sin fjolårstid med 18 sekunder då hon nu sprang på 51:09. Bra jobbat! Annica Sjölund hade tiden 52:41 och Catharina Wahlstedt 01:08:59. Snabbaste bland tjejerna var Örebro AIK:s Liduina van Sitteren med tiden 38:16.

Herrklassen vanns av klubbens Per Arvidsson som sprang på 34:58. Näste startare i mål var Johan Ingjald som med tiden 37:38 kom på fjärdeplats. Bland herrarna var det extra glädjande att se att så många som tre killar trotsade det trista vädret och gjorde fina debuter för klubben i tävlingssammanhang. Dessa var Dennis Bergström som sprang in på tiden 40:32, Martin Nilsson på 41:07 och därefter Payam Karimian på 53:31. Ola Lindstrand sprang de tio kilometrarna på 57:06.

Efter målgång och ombyte var det samling i Folkets Hus i Vretstorp för prisutdelning och gott julfika med bland annat glögg och lussebullar. Det var som vanligt inte bara prisutdelning för dagens bedrifter utan även för hela säsongens sammanlagda tävlande i länets Långloppscup. Men mer om detta i en senare nyhet.

Resultat

Filmer