Namn: Bertil Johansson

Roll i klubben: Aktiv motionär

Ålder: 46

Bor: Nya Hjärsta, Örebro

Familj: Lisa samt barnen Daniela 19 år & David 16 år

Yrke: Verksamhetsansvarig på Activa

Personliga rekord: Lidingöloppet 2005 (endast 2 försök hittills) 2:39.

 

-         Hej, hur är läget? Jotack bra, sånär som på en elak 

      hälsporre som f n hindrar mig helt från löpträning. 

 

-         Vad ligger du på för veckomängd och hur ser en typisk vecka ut? I livet innan hälsporren blev det nog mellan 40-60 km/vecka. Minst 1 intervallpass/vecka och under vinterhalvåret såklart styrkepassen på onsdagarna. Min nuvarande vecka består av 3-4 spinning eller cykelpass/ vecka samt gång som succesivt ska övergå till löpning.

 

-         Vad har du för mål med året? Att kunna springa Sylvesterloppet i Nora.

 

-         När och varför började du med löpning? Det började egentligen med orientering och längdskidor när jag var i 10-årsåldern, vår granne var aktiv och lockade med mig. Något som jag sedan tävlade i fram till slutet av 80-talet.

 

-         Varför gick du med i IF Start? Jag hade under några år fuskat med löpträning på egen hand och blev övertalad av Febe Ågren att gå med. Såg snabbt fördelarna med både intervallträningen likväl som styrketräningen, för att inte tala om det goda sällskapet.

 

-         Vad är ditt bästa löparminne? Det måste nog bli från Tiomila någon gång i början av 80-talet då min tid var snabbare än tätlagens och jag hämtade upp över 100 placeringar.

 

-         Har du några idrottsliga förebilder? Thomas Wassberg är väl en, men annars hyser jag nog störst respekt för alla ledare som står bakom ungdomsverksamheten i alla klubbar.

 

-         Har du något råd till nybörjare inom löpning? Stretcha före och efter träning och kombinera löpningen med styrke/stabilitetsträning så håller kroppen bättre.

 

-         Vad har du för fritidsintressen förutom löpning? Resor utomlands. Den senaste gick till Australien i vintras.

 

-         Till sist; vem tycker du ska bli månadens profil nästa månad? På Startmilen var jag flaggvakt tillsammans med Mattias Gustafsson, så han får det bli.

 

Tack för intervjun!