Månadens profil                                                

 

 

Namn:                               Marie Dasler

Roll i klubben:                      Suppleant i Styrelsen     

Ålder:                                38 år

Bor:                                   Garphyttan

Familj:                               Sambon Greger och sonen Axel, 2,5år

Yrke:                                  Key Account Manager / Tech Support på Haldex Garphyttan

Personliga rekord:                       Marathon 3.32.54  (-03) Milen 41.34 (-99) 5 km 19.58 (-99)

 

 

-         Hej, hur är läget?

Jotack, ok efter ha börjat repa mej efter höstens influensa. Men formen har en enorm förbättringspotential för tillfället…

 

 

-         Vad ligger du på för veckomängd och hur ser en typisk vecka ut?

Oj, just i år finns ingen typisk vecka eftersom än det ena än det andra avlöst varandra och det har varit lite oregelbundet med träning. Målet är i alla fall att komma tillbaka till 3-4 pass i veckan och totalt en 4-6 mil i veckan. Tanken är att ha ett långpass, ett intervallpass och ett-två pass på runt milen.

Jag gillar att springa i naturen, gärna långt & lugnt, men borde satsa mer på intervall för att få upp farten. Det blir gärna lite mycket ”lufsa runt”. Jag springer helst med sällskap men sedan vi flyttade ut till Garphyttan har det tyvärr varit lite siochså med det.

 

-         Vad har du för mål med året?

2006 börjar ju lida mot sitt slut och blev inte alls som jag tänkt så nu i år är målet att komma igång igen ordentligt, ha bättre träningsnärvaro och börja fundera på 2007.

 

-         När och varför började du med löpning?

Det första måste ha varit de tävlingar som man skickades på i skolan, skolmästerskap och liknande. Det gick rätt bra i terränglöpning, vill jag minnas. Bana har jag aldrig tävlat på innan jag kom till Örebro och då bara på 5000m. Annars såg jag mest löpning som uppvärmning och ett komplement till simträningen och senare till fäktträning.

1998 började jag med triathlon och då blev det mer strukturerad löpträning. Under hösten1999- våren 2000 var jag i Duisburg för att göra mitt examensarbete. Då började jag träna med ASV Duisburg och de jag kom att umgås med var de i Marathongruppen. De fick även med mej på ett antal tävlingar, det var roligt och gick bra så det blev mer. När jag kom till Örebro fanns inte lika bra organiserad triathlonträning som i Stockholm, så då fick det bli ”bara” löpning.

 

 

-         Varför gick du med i IF Start?

Jag flyttade till Örebro under 2001 och ville lära känna nya kamrater sam ha träningssällskap. En kamrat tipsade mej om att IF Start brukade placera sig bra i Bellmanstafettens damklass, så jag sökte på nätet och fick fram en del resultat som visade att detta nog var klubben för mej.  Efter lite sökande så fick jag fatt på Helene och så blev det så, något jag inte ångrat.

 

 

-         Vad är ditt bästa löparminne?

En löpartävling i Tyskland då jag och en kille som heter Felix låg lika precis hela loppet tills han släppte mej precis före över mållinjen. Vi var båda nästan två minuter snabbare än tidigare på milen. Den tiden, 41.34, har jag knappt varit i närheten av senare. (jodå, banan var kontrollmätt). Det var en del av en seriematch och vi hade vunnit stort så efteråt stod vi hela klubben och firade med bubbel.  

Målgången efter  Sthlm Marathon är också minnesvärd; känslan att det faktiskt gick att springa så långt.

 

 

-         Har du några idrottsliga förebilder?

Ingen jag kommer på så där direkt. Det finns många jag beundrat under åren, framförallt förmågan att få balans på tillvaron och prestera när det gäller.

Ska jag ta någon när det gäller löpning får det bli Ewy Palm, just för att hon visade att man inte måste starta purung utan att det går även kring 40.

 

 

-         Har du något råd till nybörjare inom löpning?                               

Försök komma ut regelbundet, se till att få balans på träning och vila, gör det som känns rätt för dej samt sist men inte minst: se till att ha kul.

(dvs kom med i IF Start!)

 

 

-         Vad har du för fritidsintressen förutom löpning?

Med en tvååring hemma och skiftarbetande sambo får jag vara glad om jag hinner komma ut och träna någorlunda regelbundet, annars så gillar jag att åka skidor, att resa och att vara ute i naturen. En bra deckare är alltid frestande. Tidigare har jag både klättrat en del samt hoppat fallskärm, men det får ligga på hyllan ett tag till.

 

-         Till sist; vem tycker du ska bli månadens profil nästa månad?

Vad vore IF Start utan systrarna Nilsson, så det är hög tid att Charlotte att bli månadens profil.

 

Tack för intervjun!