Månadens profil

 

 

Namn: Ingalill Kämmerling

Roll i klubben: Halvaktiv klubblöpare, d.v.s. tränar ofta men är inte alltid med på de gemensamma träningarna 

Ålder: vill jag helst förtränga, tror jag visst fyllt 33 i år

Bor: på Norr i Örebro, med klättervänliga äppelträd, och ett fint hus också faktiskt

Familj: gift med Olaf Kämmerling, april månads ”profil”

Yrke: statsanställd Agronom

Personliga rekord: 1500m: ca 5:03-5:04  10km: 38:06  Halvmarathon: 1:25:40  25km: 1:43:04  Mitt enda marathon: 3:32:12  BAMM70 kom i mål inom maxtiden

 

 

-         Hej, hur är läget? Tror jag behöver uppsöka en naprapat. Ryggslutet har stelnat till så pass att hälsenorna börjar ta stryk. Är det trädgårdsarbetets fel? Kan klaga lite över magproblem till följd av antibiotikakur också. Tror att jag börjar bli riktig gammal gnällspik med tanke på hur gärna jag beklagar mig.

 

-         Vad ligger du på för veckomängd och hur ser en typisk vecka ut? 3-5 mil blandad kompott, det jag känner för för dagen. 1-2 jympapass. Älskar att cykla och promenera, och paddla lite också, men det räknas ju inte riktigt som träning i detta sammanhang.

 

-         Vad har du för mål med året?

Bli snabbare, uthålligare, starkare i uppförsbackar, och att få lite bättre ordning på de där dumheterna som jag redan beklagat mig över. Att komma iväg på några roliga tävlingar.

 

-         När och varför började du med löpning? På lågstadiet var jag med i UIF (Uppsala. Vi vann Slottsstafetten.) men fortsatte inte med friidrott då. Mina mostrar lockade med mig till Tjejmilen, tror det var -92, och Evy Palm blev min idol. Började träna mer löpning när jag slutade med truppgymnastik -95, men att det skulle bli så hade jag bestämt mig för redan långt tidigare. Jag har alltid gillat att springa.

 

-         Varför gick du med i IF Start? Min dåvarande sambo undrade över varför jag inte gick med i någon klubb. Jag hade knappt hunnit flytta till Örebro innan jag hittade IF Start, eller om de hittade mig. Det var hösten 2000. Klubben är ju rätt bra på att värva medlemmar. En öppen och välkomnande klubb. Det är bra!

 

-         Vad är ditt bästa löparminne?

Jag har många många fina minnen när jag tänker efter. Lottas och min första fjälljoggingtur från Abisko till Nikkaloukta är en riktig guldgruva.

 

-         Har du några idrottsliga förebilder?

Evy Palm. Och vårt läns många duktiga veteraner.

 

-         Har du något råd till nybörjare inom löpning? Jag tycker att de ska ha tålamod att inte springa för mycket i början. Kroppen måste få tid att anpassa sig.

 

 

-         Vad har du för fritidsintressen förutom löpning?

Jag är en friluftsmänniska som älskar att vara ute, att se vyerna växla, att vara i rörelse… ja alltså åka skidor, skridskor, cykel, promenera/vandra, paddla o.s.v. Så blir det en hel del trädgårdssysslande, ogräsjagande och äppelträdsklippning.

 

-         Till sist; vem tycker du ska bli månadens profil nästa månad?

Lotta Lennartsson

 

Tack för intervjun!