Månadens profil

 

 

Namn: Gabriella Eliason       

Roll i klubben: Löpare       

Ålder: 32år

Bor: I en lägenhet på Öster men är på väg att flytta till nyinköpt hus i Almby

Familj: Gift med Andreas och dottern Filippa, 9 månader

Yrke: Universitetsadjunkt och doktorand i biomedicin

Personliga rekord: 1500m: 4.49, 3000m: 10.25, 5000m: 18.26 och 10 000m: 39.15. Har också genomfört ett marathon (Stockholm 06). För mig är det en prestation i sig.

 

 

-         Hej, hur är läget? Bra tack. Har precis börjat jobba efter att ha varit föräldrarledig sedan i april. Känns lite konstigt.

 

 

-         Vad ligger du på för veckomängd och hur ser en typisk vecka ut? Just nu försöker jag hinna med 5 pass i veckan. Det är svårt att få tiden att räcka till så det blir sällan några längre pass. Ligger nog på 4-5mil i veckan just nu. Försöker få in ett par intervallpass (typ 15x60s med 60s joggvila), ett par pass på 6-9 km i lite högre tempo samt ett lite längre pass(12-17km).

 

 

-         Vad har du för mål med året? Har egentligen inte satt upp några mål mer än att försöka träna regelbundet 4-5 gånger i veckan. Någon tävling längre fram i vår kanske det också blir.

 

 

-         När och varför började du med löpning? Har sprungit en del enda sedan jag var liten och pappa tog med mig ut i spåret. Började dock träna löpning mer strukturerat –97 då jag sprang Lidingöloppet för första gången.

 

 

-         Varför gick du med i IF Start? Jag och Lotta (Lennartsson) gick med efter att ha sprunigt Baltzarloppet (en halvmarathon) och insett att vi inte fick vara med i tävlingsklasen eftersom vi inte tillhörde någon förening. Innan dess var jag rädd för att kontakta en klubb eftersom jag trodde att man var tvungen att vara super elit för att få vara med. Det visade sig inte alls stämma som tur var.

 

 

-         Vad är ditt bästa löparminne? Svårt att välja ett. Men jag tror att det var när jag första gången sprang Lidingöloppet 30km på en tid som gav silvermedalj (det var –98 och jag sprang på 2.32). Det var en så härlig känsla att komma i mål och vara helt slut men också supernöjd!

 

 

-         Har du några idrottsliga förebilder? Inte någon specifik person. Jag imponeras av personer som kan hålla på med idrott på elitnivå men ändå ha distans till det och ha ett fungerande liv med familj, arbete och vänner

-         vid sidan av idrotten.

 

-         Har du något råd till nybörjare inom löpning? Jag säger som många andra; ”Skynda långsamt”. En annan viktig sak är att tänka på att träna på sin egen nivå och inte jämföra för mycket med andra. Ska man jämföra resultat med någon så är det med sig själv. Resultaten är dock inte alltid det viktigaste utan det viktiga är att man tycker det man håller på med är roligt.

 

 

-         Vad har du för fritidsintressen förutom löpning? Jag gillar att umgås med familj och vänner. Är dessutom intresserad av idrottsforskning av olika slag vilket jag ju också pysslar med på jobbet. Så många mer intressen hinner jag tyvärr inte med.

 

 

-         Till sist; vem tycker du ska bli månadens profil nästa månad? Febe Ågren

 

 

Tack för intervjun!