Månadens profil

 

 

Namn: Stefan Karlsson Ogård

Roll i klubben: Den som troligtvis är sämst i hela Start på Plankan, ska dock bli ändring på detta!!

Ålder: 30

Bor: Adolfsberg

Familj: min Sambo Tove

Yrke: Produktansvarig Atlas Copco

Personliga rekord:  Ytterst blygsamma, Halvmarathon 1:34:33                 

 

-          -         Hej, hur är läget?

Läget är bra, fredageftermiddag bara några timmar kvar till helgen börjar!

 

-          -         Vad ligger du på för veckomängd och hur ser en typisk vecka ut?

Just nu försöker jag träna 4 gånger i veckan. Upplägget är intervaller på måndagar och ett snabbare distanspass följt av bålstabilitet på onsdagar. Sedan ytterliggare ett intervallpass med längre intervaller eller fartlek i slutet av arbetsveckan och på helgen ett längre distanspass, veckomängden landar på ca 40km.

 

-          -         Vad har du för mål med året?

Då året börjar lida mot sitt slut har jag inga konkreta mål just nu. Målet är att träna på och förbli skadefri så man är laddad och förberedd inför nästa (v)år

 

-          -         När och varför började du med löpning?

Tränade friidrott 6-7 dagar i veckan under i princip hela tonårstiden men la av i samband med att jag började plugga. Har haft några korta återfall de senaste tio åren, hoppas dock mitt nuvarande ska bli långvarigt. Detta började under våren förra året i blygsam skala, men har eskalerat.

 

-          -         Varför gick du med i IF Start?

Kände att köra intervaller själv var ganska tråkigt och behövde lite nya idéer i min träning så via herr Rådman blev jag inlurad i sällskapet.

 

-          -         Vad är ditt bästa löparminne?

Får nog säga att Stockholm halvmarathon i år är ett favoritminne, troligtvis enda gången jag kommer att sätta personligt rekord med 11min på halvmaran. Hade tidigt i loppet en känsla av att idag kommer det gå riktigt bra, bara jag disponerar krafterna väl.

 

-          -         Har du några idrottsliga förebilder?

Saknar riktiga förebilder inom idrotten. När jag var yngre var Patrik Sjöberg den stora idolen. Men alla som brinner för sin sport och idrottar på elitnivå är källor till inspiration

 

-          -         Har du något råd till nybörjare inom löpning?

Träna disciplinerat och kvantitet är inte samma sak som kvalitet, ge kroppen nödvändig vila för att återhämta sig mellan passen. Lyssna på tips från andra men avgör själv vad som passar dig, ett tips om hur man blir bättre som låter för bra för att vara sant är oftast just för bra för att vara sant.

 

 

-          -         Vad har du för fritidsintressen förutom löpning?

Gillar att resa, gärna långt bort länge. Numera försöker jag även få med löparskorna i resväskan. Gillar friluftsliv i all form både vintertid och sommartid.

 

-          -         Till sist; vem tycker du ska bli månadens profil nästa månad?

Peter Berglez

 

Tack för intervjun!