Månadens profil

 

 

Namn: Leif Andersson

Roll i klubben: Löpare 

Ålder: 52

Bor: Solgatan 13 i Örebro

Familj: Gift med Cilla och har tre barn varav två bor kvar hemma, den äldsta i Karlstad.

Yrke: Klasslärare på Lundbyskolan

Personliga rekord:  5 km , ca 19,30, 10 km  ca 41,30, halvmara ca 1.33.  Jag är ingen rekordjägare direkt, men på ett ungefär vet jag mina bästa tider.

 

 

-         Hej, hur är läget?

-         Bra, men lite rörigt hemma, bygger om i källaren, nu väntar spackling och målning samt 32 kvm parkettgolv som ska ut. Inte bra för löpträningen….

 

 

-         Vad ligger du på för veckomängd och hur ser en typisk vecka ut?

-         Just nu är det två gånger i veckan inomhus med Start. På helgen 10-15 km, någon kväll i veckan lite kortare sträcka.  I mån av tid går jag på intensivgympa på friskis och svettis en gång i veckan.  Jag hoppas att jullovet tillåter mer löpning, eller till och med skidor som jag åker så mycket som möjligt när det går.

-         Under den ljusa årstiden blir det mer, 35-45 km/vecka

 

 

-         Vad har du för mål med året?

-         Det blir väl nästa år då, så här sent på året. Nästa år ska jag springa 5 km på 18.57, 10 km på 39.56 och halvmara på 1.30. Jag kommer att vinna över Sven minst 1 gång…..

 

 

-         När och varför började du med löpning?

-         Jag har sprungit i många år men först det senaste året med Start. Det började det väl med att jag ville få bättre kondition, som man sa på den tiden. Så småningom blir det också roligt när man orkar mer och längre och med stigande ålder är det ett bra sätt att hålla sig i både fysisk och mental form (gott om tid att fundera på olika saker).

 

 

-         Varför gick du med i IF Start?

-         Jag ville få mer struktur på löpträningen och träna mer organiserat. Jag var lite bekant med Bengt och Sören så det blev naturligt att börja träna med Start, och det har jag inte ångrat. Det har varit positivt på flera sätt, framför allt att springa tillsammans med andra och få en allsidig styrketräning. Korta intervaller var något nytt för mig, jag har sprungit 1000m intervaller. Jag har känt mig välkommen i klubben.

 

 

-         Vad är ditt bästa löparminne?

-         Det är nog när jag sprang i mål på mitt första Göteborgsvarv. Jag blev ”utmanad” av min bror och hade aldrig sprungit så långt förut. Jag slog honom med flera minuter.

 

 

-         Har du några idrottsliga förebilder?

-         Jag gillar ju skidåkning och Per Elovsson är en favorit. Kanske den bästa åkare vi haft.  Jag tycker att de Etiopiska tjejerna, Dibaba m.fl. springer fantastiskt fint. Så skulle jag vilja springa.

-          

 

 

-         Har du något råd till nybörjare inom löpning?

-         Man ska ha tålamod, det tar tid att orka springa fort länge. Styrketräning är viktigt, hoppa inte över det. Bra skor och sköna kläder har varit viktigt för mig.

 

 

-         Vad har du för fritidsintressen förutom löpning?

-         Jag är intresserad av natur och miljö och mycket annat också.

 

 

-         Till sist; vem tycker du ska bli månadens profil nästa månad?

-         Det tycker jag Jonas Svensson ska bli.

 

 

Tack för intervjun!