Månadens profil

 

 

Namn: Stig Karlsson

Roll i klubben: Löpare  

Ålder:  35 (36 i Feb)

Bor: I hus på gården utanför Kumla

Familj: Mor ,far och en storasyster

Yrke: Lastbilsmekaniker & lantbrukare

Personliga rekord: Marathon 3.09.01,   Lidingöloppet 30km 2.10.07,   Halvmarathon 1.25.07,   10000m 0.38.09

 

 

-         Hej, hur är läget? Jo då, benen är i bra form. Har klarat mig bra från skador.

 

 

-         Vad ligger du på för veckomängd och hur ser en typisk vecka ut?  Springer ca30-40km/vecka, blandat med intervallträning, halvlånga pass på 10-15km och långpass på 18-25km. Så här på vintern, blir det även skidåkning (när det finns snö) samt 1-2 spinningpass på cykel /vecka.

 

 

-         Vad har du för mål med året? Att bli snabbare på att springa Marathon och att cykla snabbare runt Vättern.

 

 

-         När och varför började du med löpning?  Började springa lite smått i 13-14 års åldern. Sedan blev det lite längre pass. Började träna mer på allvar när jag var 18 då jag och min klasskompis anmälde oss till Stockholm Marathon –92. Gjorde tävlingsdebut där. (Varför debutera i ett kortare lopp??) Det var så kul, så jag har sprungit Stockholm Marathon varje år sedan dess…..

 

 

-         Varför gick du med i IF Start?  Har tränat själv under många år och ville gå med en klubb för att få bättre o effektivare träning. Kollade in starts hemsida och ringde o pratade med Helene. Hon sa att man var välkommen att komma till träningen. Kvällen efter testade jag inomhusbanan, och på den vägen är det.

 

 

-         Vad är ditt bästa löparminne?  Det är nog när jag sprang in på Stockholmsstadion och sprang i mål i mitt första Marathon.

 

 

-         Har du några idrottsliga förebilder?  Det är nog Gunde Svan. En tävlingsmänniska ut i fingerspetsarna. Nästan för extremt noga med allt, inget lämnades åt slumpen. Men så vann han ju många VM o OS guld!

 

 

-         Har du något råd till nybörjare inom löpning? Att gå med i en klubb. Att ha kul med träningen. Att inte träna för hårt och för långt i början, utan öka farten och längden efter hand som man blir starkare. Träna regelbundet ca 3ggr/vecka. Undvik att träna varje dag, för att minska skaderisken.   

 

 

-         Vad har du för fritidsintressen förutom löpning?  Det blir ju ganska mycket träning... Har gjort klassikerloppen varje år i rad med början hösten –92. (Engelbrektsloppet 60km + Vasaloppet 90km skidåkning, Vätternrundan 300km cykling, Vansbrosimmet 3km simning, Lidingöloppet 30km löpning).

-         Andra intressen är jakt och att dansa bugg.

 

 

-         Till sist; vem tycker du ska bli månadens profil nästa månad?  Mikael Holmberg

 

 

Tack för intervjun!