Månadens profil

 

 

Namn: Mikael Holmberg

Roll i klubben: vanlig löpare           

Ålder: 44

Bor: Örebro

Familj: En dotter

Yrke: Handläggare på Transportstyrelsen

Personliga rekord: 35:31 på 10km, 1:22:53 på hm och 3:13:19 på maran.

 

 

-         Hej, hur är läget? Tack bra.

 

 

-         Vad ligger du på för veckomängd och hur ser en typisk vecka ut? Det blir lite olika eftersom jag är varannanveckaförälder men jag försöker snitta 40km/vecka. En bra träningsvecka springer jag 4-6 gånger och styrketränar 3-4 gånger.

 

-         Vad har du för mål med året? Min målsättning för 2009 är att återigen gå under 40 på 10km, under 90 på hm och under 210 på maran. Inte orimligt om jag kan hålla mig hel.

 

 

-         När och varför började du med löpning? Började lite försiktigt i början av 80-talet men prövade inte att tävla förrän 1990. Det var en vadslagning som fick mig att börja.

 

 

-         Varför gick du med i IF Start? Jag ville ha löparkompisar, och det har jag nu.

 

 

-         Vad är ditt bästa löparminne? Det är så många trevliga saker man upplevt, inte minst med IF Start, men om jag måste ta ett så blir det när jag persade på 10km i Bitburg 2003. Det var underbart.

 

 

-         Har du några idrottsliga förebilder? Ingen idol eller så, men jag har träffat Rune Larsson, Said Regragui och Jan Boklöv och det har varit inspirerande.

 

 

-         Har du något råd till nybörjare inom löpning? Låt det ta tid i början, man kan inte bli löpare över en natt.

 

 

-         Vad har du för fritidsintressen förutom löpning? Min dotter naturligtvis, men jag skriver emellanåt för Örebro Hockeys hemsida och så hjälper jag till med resultatrapportering för KIF Örebro i Damallsvenskan.

 

 

-         Till sist; vem tycker du ska bli månadens profil nästa månad? Skulle vara roligt om Ingmarie Hugosson ville vara det.

 

 

Tack för intervjun!