Månadens profil

 

 

Namn:                    Mats Stenmarck  

Roll i klubben:      ny o blivande veteranlöpare                     

Ålder:                     59

Bor:                        Lindesberg

Familj:                    Gift med Eva Lisa, vi har 4 barn var!! Åtta tillsammans med andra ord, och 4 barnbarn plus Ero, en 3-årig curly coated retriever.

Yrke:  Leg. psykoterapeut med familjeinriktning.

Personliga rekord: De är lite till åren (1969…) 1000m 2.37  1500m 4.10 och 3000m 9.04 Gick under 22min på årets grabbhalva vilket är ”pers”.

 

 

-         Hej, hur är läget?   Något förkylt annars är det bara bra. Två barnbarn håller igång vilket är tuffare än ett långpass!

.

 

-         Vad ligger du på för veckomängd och hur ser en typisk vecka ut?  Under sommaren har det varierat mellan 15 o 35km, en vecka i Grövelsjön blev det 5 mil!

 

 

-         Vad har du för mål med året?   Delta i Veteran DM på någon sträcka och springa milen på Lidingöloppet.

 

 

-         När och varför började du med löpning? Alltid gillat att kuta! Sprang första åren med en liten klubb i Årsta (Årstapojkarnas IF) och gick sedan med i Spårvägens GoIF 1966, höll på fram till 1969/70. Senare under åren motionerat o sprungit lite olika lopp. Haft en egen ”familjeklubb” som sprungit  ihop under åren.

 

-         Varför gick du med i IF Start? Fick tillbaks lusten att försöka springa på bana igen (har inte blivit av än) och IF Start verkade vara en passande klubb med löpare i olika åldrar. Har inte ångrat mig, skulle vilja kunna delta mer på träningar och tävlingar än det hittintills blivit. Bor ju en bit ifrån men mer vinterträning blir det nog!

 

-         Vad är ditt bästa löparminne?  Kanske när jag fick springa sista sträckan i Dagbladsstafetten 1969. Eller när jag sprang under 5min som grabb på 1500m på Årsta IP. Ett annan stark upplevelse var när jag lyckades ta mig i mål på Stockholm Maraton 1998. Träningspasset i april 1970 glömmer jag inte…

 

 

-         Har du några idrottsliga förebilder? Ron Clarke var förståss en idol på 60-talet. Idag tycker jag Carolina Klüft har en skön inställning.

 

 

-         Har du något råd till nybörjare inom löpning? Tålamod, bra att variera sin träning, inte glömma att vila sig. Gå med i en klubb är förståss bra! Träna med andra är ju kul!

 

 

-         Vad har du för fritidsintressen förutom löpning? Familjelivet, vara ute i skogen, läsa  och fundera över saker i största allmänhet.

 

-         Till sist; vem tycker du ska bli månadens profil nästa månad?  Varför inte Anna Kero?!

 

 

Tack för intervjun!