Månadens profil

 

 

Namn: Catrine Hammaberg

Roll i klubben: Medlem och ungdomstränare i många år men nu funktionär ibland.

Ålder: 48 år

Bor: Almby

Familj: Man två döttrar 20 och 16 år.

Yrke: Arbetsterapeut

Personliga rekord: Är ingen nagelbitare på rekord men 800 m 2,19,2. Många Lidingölopp med bra och dåliga resultat. Miltid ung 43 min. Halvmaraton ung 1,43.

 

 

-         Hej, hur är läget? Bara bra.

.

 

-         Vad ligger du på för veckomängd och hur ser en typisk vecka ut? Min löpträning just nu är mycket sparsam, tycker att det just nu är mycket roligare att träna på Friskis och Svettis.

 

 

-         Vad har du för mål med året? Att må bra och ev komma igång lite med löpträning igen.

 

 

-         När och varför började du med löpning? Jag började med tävlingsgymnastik när jag var ung 10 år. Vi hade en tränare som hette Karin Olausson och hon tyckte att friidrott skulle vara något för mig och så blev det.

 

-         Varför gick du med i IF Start?  Det var den enda klubb man som tjej kunde vara med i om man bodde i Örebro och ville vara med i en klubb från stan.

 

-          

-         Vad är ditt bästa löparminne? Har nog två faktiskt. Min möhippa när jag fick springa milen på Örebro Maran med slöja och allt. Den andra är den första halvmaraton med min pappa på Örebro Maran och känslan att klara det.

 

 

-         Har du några idrottsliga förebilder? Nej egentligen inte. Alla som hittar sin grej att röra på sig är förebilder.

 

 

-         Har du något råd till nybörjare inom löpning? Börja med lagom stora träningsmängder och ha kul på träningen.

 

 

-         Vad har du för fritidsintressen förutom löpning? Vi har stuga i Sälen så det blir mycket slalom och en del längdskidåkning. Sen har jag ju fortfarande våran yngsta tjej som friidrottar så det blir lite skjutsande och funktionär.

 

-         Till sist; vem tycker du ska bli månadens profil nästa månad?  Elin Hardell.

 

 

Tack för intervjun!