Månadens profil

 

 

Namn: Daniel Linder                                                 

Roll i klubben: Löpare                        

Ålder: 31

Bor: Adolfsberg              

Familj: Sambon Cecilia och sonen Hannes, 8 månader                                  

Yrke: Bangårdsoperatör på Green Cargo              

Personliga rekord: Inget som är värt att nämnas i de här sammanhangen.

 

 

-         Hej, hur är läget?

Jo tack, det är bra

 

-         Vad ligger du på för veckomängd och hur ser en typisk vecka ut?

Jag försöker komma upp i 40 km i veckan, men sen Hannes dök upp kan det vara svårt ibland. När man väl får nån timme över så är det lätt att man blir hemma och laddar batterierna, men de senaste veckorna har jag ändå återfått lite motivation och tagit mig i kragen! Men mycket pusslande blir det.           

 

-         Vad har du för mål med året?

Missar tyvärr Göteborgsvarvet i år, så Stockholm Marathon är väl största målet. Är det lika varmt som det varit senaste 2 åren är jag nöjd bara att ta mig runt, annars vill man ju gärna klara 4 timmar i alla fall.

 

-         När och varför började du med löpning?

Jag började med löpning för nästan exakt 2 år sedan. Första passet registrerat den 1:a februari -08. Vi var fyra killar som anmälde oss till Göteborgsvarvet några dagar tidigare, som en kul grej, och för att orka ta sig runt överhuvudtaget så började jag med några lugna pass i veckan. Började följa ”halvmarathon-programmet för nybörjare” som jag hittade i en bok. Sen fortsatte det automatiskt, anmälde mig till några fler tävlingar för att hålla motivationen uppe bara...

 

 

-         Varför gick du med i IF Start?

På jogg.se började jag prata lite med Hanna, och det var hon som lurade med mig på en träning. Backvarv på 1,3 km kommer jag ihåg. Jag blev rejält distanserad av de flesta och jag hade stora problem att ta rygg på Maria och Frida.

 

-         Vad är ditt bästa löparminne?

Lidingöloppet var en härlig tillställning. Jag lyckades springa med negativ split, komma i mål med fräscha ben och ta mitt mål på 2,45 med några sekunders marginal. Ska inte fega lika mycket i år, men jag hade blivit skrämd av allt prat om backarna på slutet.

 

-         Har du några idrottsliga förebilder?

Nej, ingen specifik

 

-         Har du något råd till nybörjare inom löpning?

Ta det lugnt och lyssna på kroppen. Träna regelbundet.

 

-         Vad har du för fritidsintressen förutom löpning?

Allmänt sportintresserad. Så här års tittar man gärna på skidor/skidskytte men annars delar jag samma intresse som Johan I; fotboll. Zlatan i all ära, men en engelsk match på nån av sportbarerna slår det mesta. Gärna med ett par kalla inom en armslängd.

 

-         Till sist; vem tycker du ska bli månadens profil nästa månad?

Stefan Löfdahl

 

Tack för intervjun!