Månadens profil

 

 

Namn: Jonas Svensson

Roll i klubben: Löpare  

Ålder: 31    

Bor: Adolfsberg

Familj: Sambon Malin, dottern Meja 2 år samt bonusbarnen Emil och Alva

Yrke: Transportsamordnare Arla

 

Personliga rekord: 

Halvmaraton 1.38.30 Örebro AIK halvmaraton

5 km 20.00 Höstruset

                     

 

-         Hej, hur är läget?

Tack bra, det börjar lugna ner sig lite efter all stress i helgerna, precis inkommen efter en sväng i pulkabacken.

 

-         Vad ligger du på för veckomängd och hur ser en typisk vecka ut?

Under vintern har jag försökt köra intervallerna på måndagen med klubben, styrkan onsdagar, ett medeldistanspass antingen innan styrkan eller på torsdagen samt ett långpass runt 20 km på lördagen.

 

-         Vad har du för mål med året?

Året stora mål är att genomföra Stockholm maraton på ett anständigt sätt. Sedan vill man ju alltid förbättra sig på allt. Förbättra tiden på halvmaraton, ner mot 1.35 vill jag i år. Sub 20 på femman vill jag fixa i år och drömmen är väl att komma under 40 på milen, men dit blir svårt att nå i år.

 

 

-         När och varför började du med löpning?

Har väl egentligen alltid hållit på med löpning på ett eller annat sätt, men när man var yngre mer som en del i andra idrotter. Spelade fotboll, hockey och höll på med orientering. När jag slutade med orientering så blev motivationen med träningen att anta olika utmaningar som Lidingölopp, Göteborgsvarv och Vasalopp. Nu när man har familj är löpningen det ultimata med enkelheten. Det tar inte så lång tid utan man kan ta på sig skorna och starta utanför dörren.

 

-         Varför gick du med i IF Start?

För att jag hade sprungit lite tävlingar och kände att jag ville utveckla mig lite mer. Att köra intervaller på egen hand är inget som jag tycker är jättekul, även om man kan göra det ibland. När jag väl bestämt mig för att prova så var valet av klubb inte särskilt svårt. Daniel Linder och Rikard Rådman vänner från Hallsberg fanns i klubben så det var bara hänga på.

 

 

-         Vad är ditt bästa löparminne?

Det finns massor men känslan efter första Lidingöloppet är svår att slå.

 

 

-         Har du några idrottsliga förebilder?

Finns inte många direkta nu, när man var yngre var Håkan Loob en förebild inom hockeyn.

 

-         Har du något råd till nybörjare inom löpning?

Ta det lugnt i början, även om det är kul och man förbättrar sig snabbt är det viktigt att låta kroppen hänga med. Variation och återhämtning är viktigt. Se till att ha bra skor. Något som hjälpt mig hålla motivation uppe är att föra träningsdagbok.

 

 

-         Vad har du för fritidsintressen förutom löpning?

Finns väl inte jättemycket fritid, umgås gärna med familj och vänner. Allmänt sportintresserad, årskort på fotbollen och tittar gärna sport på TV, gärna skidor och skidskytte. Lyssnar gärna på musik och läser en bok. Har även en liten samling whisky hemma. Att resa är annars något jag uppskattar väldigt, gillar att åka till nya ställen och upptäcka nya kulturer.

 

-         Till sist; vem tycker du ska bli månadens profil nästa månad?

Det är dags för Daniel Linder!

 

Tack för intervjun!