Månadens profil

 

 

Namn: Magnus Julin

Roll i klubben: Löpare och vid möjlighet funktionär 

Ålder: 46    

Bor: Adolfsberg, Örebro

Familj: Fru Anna Karin, två barn. Lovisa 14 och Albin 17

Yrke: Marknadschef Skandia Danmark

Personliga rekord: 10 km-37.55 (Örebromilen -86), Halvmarathon-1.24 (Stockholmsloppet -86), Lidingöloppet-2.15.59 (-86), Marathon-3.09.27 (-01) , Vasaloppet-5.33.24 (-03)

 

 

-         Hej, hur är läget?

Det är bara fint, förutom att jag tagit mina hälseneproblem på allvar och fått läkarorder på vila och sjukgymnastik i första hand september och oktober för att undvika operation, sedan får vi se. Jag hoppas på att kunna börja jogga lite i november men får väl stegra förnuftigt så 2011 lär ju bli ett rehabår. Cyklar dock en del så jag åtminstone håller vikten...

.

 

-         Vad ligger du på för veckomängd och hur ser en typisk vecka ut?

Normalt försöker jag alltid hinna med 3 pass fördelat på ett långpass (20-30), 1 snabbare pass och ett efter dagsform. Jag kör gärna fler pass men det beror lite på hur arbetsveckan ser ut. Veckodosen blir lite varierad beroende på detta, men ca 3-5 mil löpning. Tidigare körde jag mer mil löpning, men ersätter numera ofta ett löppass med cykel för att skona hälsenorna lite..

 

 

-         Vad har du för mål med året?

Bli frisk i hälsenorna och åtmisntone kunna genomföra Göteborgsvarvet 2011 då jag behöver springa för att behålla plats i första startled. Kan jag sedan komma igång såpass så jag kan springa Lidingö nästa år blir det bonus, just nu ser det ut som om jag får nöja mig med träning och lite kortare lopp.

 

 

-         När och varför började du med löpning?

Jag började med skidåkning i Kumla SF 1976 och då följde ju en del löpning av det. Så jag har löptränat rätt länge men jag har också alltid hållit på med annat så min ambition är mer lagom.

 

-         Varför gick du med i IF Start?

Jag jobbade tillsammans med Lotta Vesterlund (numera Carenbäck) och hon och hennes familj var ju cementerade i klubben genom legendaren Ecke. Jag hade slutat med skidåkningen men löpte fortfarande. Hade ändå flyttat till Örebro så det kändes naturligt att byta klubb.

 

-         Vad är ditt bästa löparminne?

Jag tror faktiskt det är Lidingöloppet -86. Jag var i superbra form, sådär så man bara springer utan att bli trött. Ni som är aktiva förstår vad jag menar. Tyvärr hade jag stukat foten några dagar innan loppet så jag hade lindat foten och var ganska återhållsam i början men det gick bra. Det är fortfarande mitt pers, men jag grämer mig för stukningen för tiden var 59 sek från medalj och jag hade garanterat kunnat göra flera minuter bättre om jag vågat köra fullt. Lite intressant är ju hur bra motionärer var på 80-talet jämfört med nu. Min tid 2.15.59 räckte till placering 1799, i år hade jag kommit på plats 420 på samma tid!

 

 

-         Har du några idrottsliga förebilder?

Jag är ju uppväxt på 70-talet så det var ju Björn Borg, Ingemar Stenmark Börje Salming, Anders Gärderud och det gänget. Ingen speciell egentligen.

 

 

-         Har du något råd till nybörjare inom löpning?

Ta hjälp med grunderna i ett träningsprogram och ha det i bakhuvudet. Jag tror inte man behöver följa det slaviskt, men man måste nog variera och också våga vila.

 

 

-         Vad har du för fritidsintressen förutom löpning?

Idrott generellt, jag åker gärna skidor både på längden och utför. Sedan är jag mycket förtjust i god mat och goda viner. Det är inget bra intresse om man vill nå toppen i löpning :-)  men jag brukar säga att jag tränar för att kunna unna mig lite excesser då och då. Och jag håller fortfarande ca 40 på milen och sub 1.30 på halvmarathon, det tycker jag är godkänt av en 46-åring på + 90 kilo.

 

-         Till sist; vem tycker du ska bli månadens profil nästa månad?

Catrine Hammarberg.

 

 

Tack för intervjun!