Månadens profil

 

 

Namn:                       Lisa Dahlpil

Roll i klubben:                      Medlem      

Ålder:                       45

Bor:                       På Sörbyängen

Familj:                       Japp; tre barn mellan 11-17 år

Yrke:                       Personligt ombud, samt politiker (S)

Personliga rekord:  10 km på 48 min, för länge sedan!  Klarat LidingöloppetJ

 

 

-         Hej, hur är läget?  Tack bara bra, stel i hela kroppen.

.

 

-         Vad ligger du på för veckomängd och hur ser en typisk vecka ut? Springer ca 28-35 km/vecka fördelat på ett längre pass ca 15 km och tre kortare pass 7-8 km. Försöker få till styrketräning däremellan!

 

 

-         Vad har du för mål med året? Lidingöloppet 2010

 

 

-         När och varför började du med löpning? Jag har sprungit i två epoker, min första löparperiod hade jag mellan 1988-1993 ca, sedan blev det si och så med träning. Jag satte fart igen efter 2004. Löpning är toppen för att hålla sig iform. Behövs ju egentligen bara ett par bra skor, vilket passar mig ypperligt för då kan jag springa när jag vill.

 

-         Varför gick du med i IF Start? Jag pratade mycket löpning och träning med Carine Norström och till slut fick hon mig på bättre tankar, utan att tjata!

 

-         Vad är ditt bästa löparminne? När jag sprang Ada-milen i Göteborg, och trodde jag hade en gôrkass tid – jättejobbigt, men när jag närmade mig mål såg jag att jag skulle lyckas komma under 49 minuter om jag spurtade och det gjorde jagJ . För övrig så blir nog gårdagens Lidingölopp ett av de bättre löparminnen, jag kom i mål! Vilken härlig bana!

 

 

-         Har du några idrottsliga förebilder? Inga speciella. Är i allmänhet imponerad över alla som är så duktiga.

 

 

-         Har du något råd till nybörjare inom löpning? Jag känner mig själv ff som en nybörjare i löpning. Det som jag tycker är bland det svåraste av allt är att koppla på återhämtningsperioder, vila! Och att verkligen vila då!

 

 

-         Vad har du för fritidsintressen förutom löpning? Oj oj, politik, akvarellmålning, engagemang i barnens intressen, mm.

 

-         Till sist; vem tycker du ska bli månadens profil nästa månad? Magnus Juhlin

 

 

Tack för intervjun!