Månadens profil

 

 

Namn: Jonathan Wiberg

Roll i klubben: Löpare        

Ålder: 15

Bor: Örebro

Familj: Mamma Ulrica, pappa Johan och storasyster Beatrice

Yrke: Pluggar på Karolinska skolan, natur!

Personliga rekord:

15 km: 55.58

 

 

-         Hej, hur är läget? Det är helt okej! Är nu på bättringsvägen efter en förkylning under ett par veckor och innan det, känningar i benhinnan.

 

-         Vad ligger du på för veckomängd och hur ser en typisk vecka ut? I och med att jag även är aktiv längdskidåkare mäts min träningsmängd i antal timmar per år. Detta år är målet 250 h vilket ger ett veckosnitt på lite under 5 h. Dock brukar detta överskridas allt för ofta!

 

 

-         Vad har du för mål med året? Att kunna följa mitt ideala program till punkt och pricka för att i vinter och i vår kunna vara i toppform!

 

 

-         När och varför började du med löpning? Löpning började jag med tidigt under våren 2010 i IF Start. Främst var det för att hitta ett bra komplement till skidåkningen

 

-         Varför gick du med i IF Start? För att jag tyckte det kändes som en väldigt seriös klubb som ger varje individ unika möjligheter att utvecklas.

 

-         Vad är ditt bästa löparminne? När jag i april sprang 50 meter i en cirkel mitt på Arktis ishav, Nordpolen.

 

 

-         Har du några idrottsliga förebilder? Daniel Rickardsson – längdskidor

 

 

-         Vad har du för fritidsintressen förutom löpning? Längdskidor, golf, musik och allt som har med äventyrliga naturupplevelser att göra.

 

-         Till sist; vem tycker du ska bli månadens profil nästa månad? Johan Larsson

 

 

Tack för intervjun!