Månadens profil

 

 

Namn: Renny Rantakokko

Roll i klubben: Ingen för tillfället         

Ålder: 29

Bor: Örebro

Familj: Min sambo Karin

Yrke: Civilingenjör

Personliga rekord: 20 blankt på 5 km, 1.41 på halvmaran

 

 

-         Hej, hur är läget?

Hyfsat bra, har haft en förkylning som hindrat mig från träning senaste veckan,

detta i kombination med massa julmat och släktingar har gett ett visst behov att få

rensa kroppen med ett träningspass. 

 

-         Vad ligger du på för veckomängd och hur ser en typisk vecka ut?

Just nu är det ca 2 styrkepass och 2-3 konditionspass i veckan, har tänkt trappa upp träningen i nästa år. Börjar veckan med IF start, måndag & onsdag, däremellan klämmer jag in styrka/kondition på tisdag/torsdag och brukar få till ett

löparpass på lördagen.

 

-         Vad har du för mål med året?

Komma under 20 på 5 km, under 45 på 10 km och runt 1.35-1.40 på halv-maran. Sedan helst ta mig runt Lidingöloppet under 2.50.

 

-         När och varför började du med löpning?

Det har legat i familjen ända sedan barnsben, då var det främst fokus på orientering men sedan när jag flyttade hit till Örebro 2006-2007 och avslutat min utbildning från KTH med en del träningslösa år blev jag medragen av mina nya arbetskollegor till Göteborgsvarvet!

 

-         Varför gick du med i IF Start?

Delvis pga av min arbetskollega Stefan Löfdahl som började bli svår att slå på löpartävlingarna (efter att han gick med i IF-start), så jag insåg att en löparklubb kanske inte är särskilt dumt! Sedan har jag haft en trend att träna alldeles för enformigt, nu får man lite mer fokus på träningen och betydligt fler löpartävlingar att delta i.

 

-         Vad är ditt bästa löparminne?

Lidingöloppet 2011, då jag sprang in i väggen för första gången! På något konstigt sätt bleknade alla gamla löparminnen efter det.

 

-         Har du några idrottsliga förebilder?

Jag har ju växt upp med Gunde Svan & Torgny Mogren så de är mina favoriter. Har även ett härligt minne live från Falun 1993 då Torgny tog ett VM guld.

 

-         Har du något råd till nybörjare inom löpning?

Efter att själv ha velat trappa upp träningen de senaste åren men oftast dragit på mig någon skada eller liknande så rekommenderar jag att försöka träna allsidigt och inte glömma bort löpstyrketräning.

 

-         Vad har du för fritidsintressen förutom löpning?

Allt möjligt som har med naturaktiviteter att göra, några favoriter är vandring, orientering & skidåkning. Spelar en del frisbeegolf också. 

 

-         Till sist; vem tycker du ska bli månadens profil nästa månad?

Krister Sagebro

 

Tack för intervjun!