Månadens profil

 

 

Namn: Frida Lindberg

Roll i klubben: Ny medlem sen april-14

Ålder: 37

Bor: I Örebro

Familj: Sambo och två barn.

Yrke: Lärare på dagverksamhet, Magelungen.

Personliga rekord: Å-stadsloppet 10 km, 47.26 min.

 

 

-        Hej, hur är läget?

Tack bra. Just nu är jag inne i en bra period där jag känner mig väldigt motiverad till att träna. Jag gillar dessutom hösten när man får krypa ner i soffan med en kopp te och läsa en bra bok.

 

-        Vad ligger du på för veckomängd och hur ser en typisk vecka ut?

Jag är med på måndagsträningen och springer intervaller. Onsdagarna varvar jag mellan cirkelgym på Friskis- och Svettis och styrketräningen med klubben. Sen brukar jag springa ett distanspass allt från 5 km till 15 km oftast på lördagarna. Sträckan beror lite på hur mycket tid jag har.

 

-        Vad har du för mål med året?

Jag hade inget mål för året när jag gick med i klubben men det växte fram allt eftersom. Första målet var att springa milen under 50 min och sedan har jag justerat mitt mål när jag uppnått det gamla. Ett annat mål var att springa mitt första tävlingslopp. Det blev Å-stadsloppet och det ör också mitt bästa resultat detta år. Ett annat mål var att springa 15 km och det gjorde jag för några veckor sedan med sällskap av Maria Eriksson. Jag hade innan sprungit som längst 11-12 km. Målet för 2015 är att springa 10 km på 45 min. Allt är möjligt! Det gäller att tro på sig själv och att ha mental styrka.

 

-        När och varför började du med löpning?

Jag har varit en periodare när det gäller löpning. Jag sprang en del som yngre på egen hand. Och så har det varit till och från i mitt vuxna liv. Mest har jag sprungit på sommarhalvåret när jag har lång ledighet och när det är ljust ute. Ett enkelt sätt att motionera. Det funkar var man än befinner sig.  

 

-        Varför gick du med i IF Start?

Att jag började träna med IF Start var väl en impulshandling. Jag hade sett på sociala medier att Anna Nilsson hade börjat träna med klubben och det verkade vara kul och utvecklande så jag tänkte varför inte! Jag kände att jag behövde få lite mer struktur på min träning och det stärker min motivation att träna i grupp.

 

-        Vad är ditt bästa löparminne?

Det är såklart mitt första tävlingslopp! Vilken känsla det var att spurta in i målet och inse att jag för mig fick så bra tid.

 

-        Har du några idrottsliga förebilder?

Nej inte direkt men efter föreläsningen så är jag imponerad över Evy Palms prestationer.

 

-        Har du något råd till nybörjare inom löpning?

Att ta det lugnt, låta det ta tid, inte jämföra sig med andra och lyssna på kroppens signaler. Förutom träning så är det lika viktigt med ordentligt med sömn och en bra kost om man ska utvecklas.

 

-        Vad har du för fritidsintressen förutom löpning?

Jag gillar massor av saker. Laga mat och baka. Åka slalom. Fiska i Lofsdalen både på vintern och sommaren. Sola och bada på västkusten. Att pyssla ute i trädgården. Fixa och dona hemma. Att göra roliga saker med familj och vänner. T.ex. åka och grilla korv i skogen, bada, åka skridskor.

 

-        Till sist; vem tycker du ska bli månadens profil nästa månad?

Sara Andersson

 

Tack för intervjun!