Månadens profil

 

 

Namn: Rebekka Holm

Roll i klubben: Medlem

Ålder: 30

Bor: Garphyttan

Familj: Maken Torgny

Yrke: Statistiker

Personliga rekord: Inga officiella tävlingsresultat… ännu!

 

 

-        Hej, hur är läget?

-        Det är mycket bra, tack. Jag är glad över att nyss ha flyttat ut till Kilsbergen där naturen liknar lite den i Lappland, där jag kommer ifrån. Det är vackert! Och det finns oändligt många mysiga stigar, och en skidbacke dessutom!

 

-        Vad ligger du på för veckomängd och hur ser en typisk vecka ut?

En typisk vecka innebär ett styrkepass med funktionell styrka, en träning med IF Start eller ett backigt pass på 5 km, ett pass i skogen på 8-12 km, och varannan vecka en längre tur på mellan 13-20 km där jag upptäcker nya stigar. Ibland byter jag ut något av passen mot en runda på cykeln.

 

-        Vad har du för mål med året?

-        Börja tävla! Det finns många traillopp som kan bli härliga äventyr. Men det sparar jag nog till 2015. I år ska jag fortsätta att upptäcka fler stigar i Bergslagen. I vinter har jag som mål att ta upp snowboardåkningen igen, vilket är en gammal favorit.

 

-        När och varför började du med löpning?

-        År 2012 fick jag ett par små, tunna skor som liknade tofflor av min man som hävdade att barfotalöpning det skulle vara nåt för mig. Och det var det! Det innebar en sådan glädje och frihet! Innan dess hade jag halvhjärtat släpat mig runt en asfaltsslinga några gånger i månaden. Nu tycker jag att stiglöpning i mina barfotaskor är det underbaraste som finns och åker till berg för att springa så ofta jag kan.

 

-        Varför gick du med i IF Start?

-        För att lära mig växla tempo. Jag ville kunna springa snabbare. Men efter ett jobbigt backpass i Markaspåret under min första månad i Start uppstod kärlek till backar. Nu springer jag nästan bara i kuperad terräng och bryr mig mindre om tider. En av de viktigaste anledningarna till att vara med i Start är den härliga stämningen bland medlemmarna, alla är så trevliga och glada i löpning. Det smittar!

 

-        Vad är ditt bästa löparminne?

När jag och min man sprang uppför Åreskutan på vår bröllopsresa. Det var en vacker dag på hösten och det blev många stopp för att titta på utsikten.

 

 

-        Har du några idrottsliga förebilder?

Jag beundrar jag alla dem som kämpade för kvinnors rätt till löpning, som Kathrine Switzer tex, i en tid då friidrottsförbund världen över försökte hindra kvinnor från att träna och tävla. Och så Charlotte Kalla, hon är grym!

 

-        Har du något råd till nybörjare inom löpning?

Prova allt på löpningens smörgåsbord i början; spring kort, långt, terräng, asfalt, bana, på band, med kompisarna, ensam, i klubb, intervaller, i backar… det finns mycket roligt som man bör testa!

 

-        Vad har du för fritidsintressen förutom löpning?

-        Jag gillar att tillaga och baka vegetariskt och veganskt. Jag brukar vandra och tycker om att göra utflykter på cykel och skidor. Nu har jag skaffat trädgård också, så odling kommer nog att bli nästa stora intresse!

 

-        Till sist; vem tycker du ska bli månadens profil nästa månad?

Yvonne Nilsson

 

 

Tack för intervjun!