Månadens profil

 

 

Namn: Anna Johanna Richardsson

Roll i klubben: Glad amatör

Ålder: 45 år

Bor: Adolfsberg

Familj: Man o två pojkar på 9 o 13 år, hund.

Yrke: Företagssköterska

Personliga rekord: 51.19 på 10 km, 2.9 mil som längst

 

 

-        Hej, hur är läget?

Läget just nu är rätt uselt. Har legat däckad i en vecka i hög feber o halsfluss. Först trodde de att jag fått halsböld, men nu verkar det funka med pc, tack o lov. Har haft djävulskt ont o varit tvungen att spotta i en hink pga att alternativet att svälja inte varit ngt alternativ. Nu kan det bara bli bättre 😜!

 

-        Vad ligger du på för veckomängd och hur ser en typisk vecka ut?

Min träning: jag hade kommit igång rätt bra med ett långpass, tillsammans med Mattias på helgen. Vi brukar springa ca 15 km. Det är väldigt trevligt att ha sällskap nu när man fått så pass bra kondition att man kan prata litegrann. Sedan har jag sakta, men säkert närmat mig intervallträningen. Den har jag haft lite ångest inför, men senaste gången kändes det riktigt bra?!? Jag har varit med de flesta onsdagarna på styrketräningen som jag tycker är ett mkt roligt o krävande pass. Jag brukar försöka få in ett löppass till på ca 8 km, men jag har svårt att få till det med allt annat som livet innehåller. Vi ska röntga hunden nu o sedan får vi se om han kan hänga med ut i spåret? Det skulle vara kul!

 

-        Vad har du för mål med året?

Mål för året är: Halvmara samt Lidingö 30 km. Om jag blir helt frisk snart o tycker att det funkar så blir första loppet "womens health....." o därefter Göteborgsvarvet.

 

-        När och varför började du med löpning?

Varför jag började träna? Jag är en rastlös själ o behöver göra av med energi på ett konstruktivt sätt. Att ta ut sig fysiskt passar mig o löpning är det bästa sättet att göra det på. För att må bra helt enkelt! Egentligen har jag aldrig löptränat regelbundet förrän senaste året o det har tyvärr inte blivit så regelbundet nu heller, men som sagt jag är på gång!

 

-        Varför gick du med i IF Start?

Att det blev IF Start är enbart Anna Nilssons förtjänst. Jag hade aldrig trott att det var ok för en medioker motionär som jag själv att bli medlem. Jag är mkt glad över att Anna tjatade på mig eftersom jag upplever mkt positivt med klubben o jag har insett att alla inte måste vara superduktiga.

 

-        Vad är ditt bästa löparminne?

Bästa löparminnet är dels då jag i höstas på träningsdagen kände att kroppen klarade av att springa i tre timmar, men härligast var då jag sprang på västkusten i somras, i oerhörd värme o kände mig stark, lycklig o fri!

 

-        Har du några idrottsliga förebilder?

Jag har ingen förebild, men jag inspireras av kvinnorna i klubben. Många är grymma!!

 

-        Har du något råd till nybörjare inom löpning?

Rådet jag kan ge är att ta det lugnt i början, våga gå med i en klubb o ha roligt framför allt.

 

-        Vad har du för fritidsintressen förutom löpning?

Om dygnet hade fler timmar skulle jag spela bridge, gå ännu mer på bio, lära mig spela bas o läsa ännu fler böcker. Om trisslotten föll väl ut någon gång skulle jag resa... ofta!

 

-        Till sist; vem tycker du ska bli månadens profil nästa månad?

Jag tycker att Jenny med långt mörkt hår, som började för ett par månader sedan ska vara nästa profil. [Johan ändrar dock till Tiina Hänninen, eftersom det är dags för det!]

 

Tack för intervjun!