Månadens profil

 

Namn: Per Arvidsson

Roll i klubben: Ny medlem sen i våras, löpare och funktionär.

Ålder: 29

Bor: Örebro

Familj: Har jag uppe i Luleå

Yrke: Statistiker

Personliga rekord: Senast slagna är The Run, 10 km på 39:52

 

Tack, det är fint! Ganska avundsjuk på alla semesterfirare men dövar det med planering inför en långresa som går av stapeln till vintern.

 

Det varierar väldigt och jag är faktiskt nöjd om jag får till tre pass i veckan. Oftast springer jag vanliga distanspass på 10-13 km. Försöker variera med något intervall- eller långpass emellanåt. Ambitionen är helt klart att bli mer genomtänkt i mitt träningsupplägg, men än är jag inte där. Jag ser fram emot när klubbträningen drar igång till hösten så att jag kan få mer kontinuitet i min träning.

 

Jag hade velat springa många fler lopp men en otroligt envis sommarförkylning har saboterat de planerna en aning. Som huvudmål siktar jag nu på Lidingö i september! Om möjligt vill jag förbättra min tid (02:28) med ett par minuter. Om inte annat få en lika skön upplevelse som under min Lidingö-premiär ifjol.

 

Löpning har alltid varit grunden i min sommarträning. När jag var yngre åkte jag längdskidor och då var det genom löpning jag underhöll konditionen under sommarmånaderna. Jag har alltid uppskattat enkelheten och friheten i att snöra på sig skorna och bege sig till närmsta motionspår.

 

I och med flytt till Örebro för ganska precis två år sedan fick jag upp ögonen för att delta i lopp och hörde mycket bra om IF Start från andra aktiva löpare. På Åstadsloppet 2014 slog jag följe med två “Startare” (Conrad & Renny) som hjälpte mig till en bra tid och ett trevligt lopp. Det var givande och väldigt bra stämning på provträningen med klubben så att gå med föll sig väldigt naturligt.

 

Som ny tävlingsutövare tycker jag att mina erfarenheter överträffas med jämna mellanrum så jag är övertygad om det kommer många fina minnen framöver :)

 

Nä inte direkt, jag är inte särskilt sport-intresserad utanför min egen och vänners prestationer. Men jag är väldigt tacksam för min storasyster som ger mig tips & råd inför mitt planerade genomförande av Klassikern.

 

Kör de pass som du tycker är roliga och motiverande för stunden. Program och scheman i all ära, men bygg från grunden och njut när du gör det. All träning är bättre än inställd träning! :)

 

Umgås med vänner. Resor, livemusik, film & böcker!

 

Någon av våra duktiga juniorer kanske? [Får bli Tommy Theorén!]

 

Tack för intervjun!