Månadens profil

 

 

Namn: Anna Bergdahl

Roll i klubben: Tränar och tävlar för klubben

Ålder: 27 år

Bor: Örebro

Familj: Sambo och två katter

Yrke: Utbildad till personalvetare och jobbar just nu som HR Business Partner

Personliga rekord: Blodomloppet 2014 10 km 45.29, Vårruset 2014 5 km 21.35 samt GIH Löparkväll 2 km 7,33,12.

 

 

-        Hej, hur är läget?

Det är bra. Har precis flyttat till hus så mycket fokus på det och så är det kul att inomhusträningen kommit igång.

 

-        Vad ligger du på för veckomängd och hur ser en typisk vecka ut?

Tyvärr har mina veckor sett väldigt olika ut vad det gäller träningsmängd. Det är en av anledningarna till att jag nu gått med i IF Start. Jag behöver några fasta pass för att få kontinuitet med träningen. Just nu tränar jag ca tre gånger i veckan. 1-2 gånger med Start och några/något pass själv. Jag vill och ska försöka öka till minst fyra pass i veckan.

 

-        Vad har du för mål med året?

2015 har varit ett mellan år för mig så jag blickar framåt mot 2016. Då ska jag klara milen under 45 min!

-        När och varför började du med löpning?

Jag började med löpning när jag var 10 år. Då var jag med i Fellingsbros friidrottsklubb FAIK. Jag tror att mina föräldrar tyckte att jag och min bror skulle prova löpning då de såg att vi hade fallenhet för det. Jag var med och tävlade för FAIK tills jag slutade gymnasiet. Sedan hade jag uppehåll från tävlandet i flera år men har hela tiden haft löpning som träningsform. 2013 började jag träna och tävla med Glanshammars IF. Min lillasyster Lisa var med där och tyckte jag skulle vara med träna med dem så att min träning skulle bli mer seriös. När Lisa flyttade till Göteborg och en annan tjej i min ålder slutade blev det inte samma sak med träningen längre. De andra i gruppen var mer inriktade på sprint. Jag bestämde då att jag skulle träna själv ett tag. Under våren 2015 funderade jag på hur jag skulle göra med löpningen och beslutade att jag skulle försöka satsa lite till.

 

-        Varför gick du med i IF Start?

När jag beslutade mig för att fortsätta satsa så tittade jag på de klubbarna som finns i stan. Maria Eriksson pratade så gott om IF Start så det fick bli er klubb.

 

-        Vad är ditt bästa löparminne?

När jag stod på pallen på Stockholms mini marathon 2004. Sprang 4 km på 16.30 och kom på 6:e plats. Det var stort på den tiden :)

 

-        Har du några idrottsliga förebilder?

Finns otroligt många duktiga idrottsmän och kvinnor. Har blivit rörd många gånger när filmerna från idrottarnas karriärer på Mästarnas mästare visas. Måste jag välja så säger jag Carolina Klüft.

 

-        Har du något råd till nybörjare inom löpning?

Sätt rimliga mål och ha roligt!

 

-        Vad har du för fritidsintressen förutom löpning?

Jag är en hästtjej i grunden så tycker om hästar men rider inte så ofta just nu. Annars tycker jag om att resa och umgås med nära och kära.

 

-        Till sist; vem tycker du ska bli månadens profil nästa månad?

Behöver lite hjälp från dig här Johan. Är Stina för ny för att bli månadens profil? Finns det någon annan jag borde ge som förslag? [Vi avvaktar lite då det är väldigt få att välja på och i princip alla är helt nya.]

 

Tack för intervjun!