Månadens profil
Mars 2020 – Frida Nilsson

Hur länge har du tränat löpning och hur kom det sig att du började?

Jag har egentligen sprungit sen jag var liten. Då brukade vi åka hela familjen och springa Lidingöloppet tex. Men även lite andra lopp. Men jag har mest ägnat mig åt fotboll genom alla år men alltid sprungit som ett komplement till fotbollen och jag älskade alltid försäsongerna då vi sprang mycket. Men när jag slutade spela fotboll så blev det att jag började springa mer och även tävla mer.

Vilket är ditt bästa löparminne?

Mitt bästa löparminne är nog när jag på Lucialoppet förra året äntligen lyckades springa milen under 40 min som varit ett av mina mål.

Vilket är ditt sämsta löparminne?

Semesterhalvmaran förra året då jag helt tog slut och fick gå/jogga sista 5 km. Vet egentligen inte vad som hände men fick frossa i hela kroppen och det sa bara stopp. Det var en hemsk upplevelse.

Vilken av dina löparinsatser är du mest stolt över?

Kilsbergen trailrun förra året då jag presterade mycket bättre än vad jag hade trott innan.  Jag är inte så van traillöpare utan mest sprungit asfalt och motionsspår. Så när jag sprang in i skogen efter ca 2km asfaltslöpning i början trodde jag att alla skulle komma och springa om mig men så blev det inte utan jag lyckades hålla undan och gick i mål som 2a.

Hur kom det sig att du gick med i IF Start?

Jag var med i Örebro AIK innan i ett år ungefär men följde sen med Dennis som skulle börja i If start och det har jag inte ångrat en sekund, utan kände mig väldigt välkommen från första början och tycker det är en väldigt bra och trevlig klubb =)

Vad är det som får dig att fortsätta med löpning?

Jag älskar att springa och att utmana mig själv. Jag är en tävlingsmänniska så perfekt att få utlopp för det. Jag tävlar alltid i första hand mot mig själv och gillar att pressa mig till max. Det är inte mycket som slår en målgång där man är helt slut och gett precis allt det man har. Löpningen är också ett sätt för mig att få återhämtning och samla ny energi.

Hur lägger du upp din träning?

Oj, jag har egentligen inte så mycket tanke eller struktur jag kör mest bara. Men jag försöker att variera passen lite. Mestadels så blir det löpning men försöker även att simma en del och jag tränar även en del styrkepass på Xplore.

Vad har du för mål den närmaste tiden?

Jag har väl egentligen 2 mål detta år. Jag skulle vilja springa 5km under 19 min. Jag har varit under en gång men det loppet var inte riktigt 5 km så det räknas inte. Annars har jag som bäst sprungit på 19.07. Sen skulle jag vilja spring 21km under 1.30. Tror inte det blev några 21km lopp förra året förutom semesterhalvmaran.

Har du några andra fritidsintressen utöver löpningen?

Det hinns inte med så mycket mer än träning, jobb och barn. Men jag kollar en del sport på tv. Håller på Man United så blir mycket fotboll men kollar även mycket annan sport med. Nu på vintern blir det mycket Vinterstudion på helgerna tex.

Vem i klubben skulle du vilja veta mer om?

Det skulle va roligt att få veta mer om Conrad =)