Månadens profil

Juni 2021 – Payam Karimian

Hur länge har du tränat löpning och hur kom det sig att du började?

Jag började med löpning som ett sätt att hålla i gång, stressa av och hålla vikten.

Tränat löpning på riktigt har jag gjort sedan jag gick med i IF Start runt 2018, det jag gjorde innan kan jag inte direkt kalla träning då jag mest varit ute och sprungit sporadiskt och trott att jag vet vad jag gör.

Jag har aldrig tävlat i löpningen innan, jag är nog heller ingen tävlingslöpare i den bemärkelsen, det är mer utmaningen jag gillar.

Vilket är ditt bästa löparminne?

Bästa minnet är den första sthlm halvmaraton 2018. Jag sprang med ett leende under hela loppet, det var så stort och så häftigt att få dela och uppleva festen före, under och efter med kompisarna.

Vilket är ditt sämsta löparminne?

Tyvärr Å-stadsloppets halvmaraton 2018. Loppet i sig är inget fel på men jag drog på mig löparknä och lyckades krocka med en betongsugga vid Järntorget. Men kom ändå i mål.

Vilken av dina löparinsatser är du mest stolt över?

Att jag lyckades springa på 1h 52min på förra årets (2020) sthlm halvmaraton som var på distans.

Hur kom det sig att du gick med i IF Start?

Efter skadan med knät tog jag kontakt med kiropraktor som rekommenderade mig att gå med IF start för att jag skulle få in löptekniken. Hans tips är nog ett av de bästa jag fått!

Vad är det som får dig att fortsätta med löpningen?

Jag tycker det är kul att träna löpning och att få springa med ett gäng som också gillar att springa gör det hela mycket roligare.

Vilket är det roligaste/tråkigaste löppasset?

Jag vet inte om något är tråkigt… mer, bara jobbigt. Burpees är väl inget jag ser fram emot i slutet av träningspasset när en är helt slut =)

Vad har du för mål den närmaste tiden?

Tanken var att springa ett riktig maraton nu till sommaren, men formen är inte där så målet är att komma tillbaka i höst 2020 form och fortsätta förbättra kondition och teknik för att äntligen springa ett maraton när det blir ett riktigt arrangemang och inte på distans.

Har du några andra fritidsintressen utöver löpningen?

Håller på att ta pilotlicens i paramotor och hoppas vara klar om någon vecka.

Vem i klubben skulle du vilja veta mer om?

Rasmus Doering, annars låter jag det vara upp till redaktionen.