Månadens profil

Augusti 2021 – Rasmus Doering

Hur länge har du tränat löpning och hur kom det sig att du började?

Jag vill börja säga att jag är glad att få stafettpinnen överlämnad till mig även om min medverkan i IF Start inte har varit så lång. Träna löpning är någonting jag började med för länge sedan, redan i 6 års åldern. Det var inför olika orienteringstävlingar. Tävlingar i orienteringen började också vid denna tidpunkt. Löpningen, eller löptävlingarna är någonting som jag har börjat med på senare tid. Det var också ungefär vid denna tiden jag också gick med i IF Start.

Vilket är ditt bästa löparminne?

Mina bästa löparminnen kommer oftast efter en tävling när jag är nöjd över mitt lopp. Det är inte alltid någonting jag märker eller tänker på i stunden men någonting som kommer efteråt.

Vilket är ditt sämsta löparminne?

Jag har inte många dåliga löparminnen och tycker det är bättre att fokusera på det positiva istället.

Vilken av dina löparinsatser är du mest stolt över?

Det första jag tänker på när jag hör ”bra löparinsatser” är ett lopp för inte så länge sedan. Faktiskt ett utav de 5km lopp som många i klubben var med på, nämligen det runt Varbergaskogen. Mestadels eftersom jag slog mitt personbästa men också eftersom det var så roligt att springa med andra från IF Start.

Vad är det som får dig att fortsätta med löpningen?

Det som får mig att fortsätta med löpning och alla sorters träning generellt är den belöning du får när du t.ex. har genomfört ett jobbigt och utmanande träningspass; du vet sedan efteråt att du belönas för allt det hårda arbete du gör. Jag fortsätter också med löpningen på grund av den trevliga och väldigt stödjande gemenskap som sporten har. Detta tycker jag man kan märka extra mycket på träningar och tävlingar där alla hejar på och pressar varandra att fortsätta och att dem tränar på bra. Det är en utav de saker jag älskar mest med löpning.

Hur lägger du upp din träning?

Min träning brukar jag lägga upp en vecka i förväg där jag bestämmer vilka dagar jag tränar olika sorters pass eller sporter. Jag kan till exempel ha intervaller på måndag och onsdag, ett flytpass på tisdag och ett långpass på torsdagen eller fredagen. Beroende på om det är någon tävling den helgen. Om det är det vilar jag fredagen och tävlar lördag och söndag.

Vilket är det roligaste/tråkigaste löppasset?

Mina favoritträningspass kan variera men är oftast de passen man träffar andra personer på och kan prata eller pusha varandra. Då tycker jag intervaller är bäst då man oftast ser varandra även om man inte är lika snabba.

Har du några andra fritidsintressen utöver löpningen?

Mina andra träningar utöver löpning kan innehålla allt från road/mtb cykling till simning och som sagt orientering. Även om jag tycker det är bra med konkreta mål så har jag inget för tillfället.

Vem i klubben skulle du vilja veta mer om?

Jag vill gärna veta mer om Micke (Mikael Hansson).