Månadens profil

November 2021 – Marie Österling

Hur länge har du tränat löpning och hur kom det sig att du började?

Jag är If Start springande snigel. Jag ser inget fel med det. I ett lopp är alltid någon som kommer först och alltid någon som kommer sist. Jag ställer upp i tävlingar, men är egentligen inte speciellt intresserad av att tävla. Jag är nog ingen tävlingsmänniska. Jag älskar dock att få vara med i en fin gemenskap och träffa alla underbara löpare. Ni berikar verkligen mitt och Rogers liv.

Jag har tränat i olika perioder under hela mitt liv. Jag började med spinning när jag träffade Roger för 10 år sedan. Det tröttnade jag på och började springa istället. Nu har jag haft en svacka på grund av skador och sviktande motivation. Jag är en vanlig vardagsmotionär. Det passar mig fint. Jag kämpar på och är nog snart tillbaka igen.

Löpning är annars en enkel sport. Du behöver bara dig själv och ett par bra skor. Sedan är det bara att ge sig ut.

Vilket är ditt bästa löparminne?

Mitt bästa löparminne är mitt första maraton i Stockholm. Allt var så otroligt bra organiserat. Jag var så stolt när jag gick i mål. Efter loppet hade jag väldigt ont i benen. Trots min värk i benen var jag tvungen att hälsa på en liten hund. Jag hade enormt svårt att böja på benen. Det var det värt för att få extra krafter att gå in i duschen och åka tillbaka till Örebro. Alla dessa hundar är så himla fina att titta på när jag springer. De ger mig energi att fortsätta loppet. Jag vill verkligen springa ett maraton igen.

Vilket är ditt sämsta löparminne?

Mitt sämsta löparminne? Jönköping Maraton. Jag hade veckan innan haft en urinvägsinfektion och tagit en antibiotikakur. Jag valde att ställa upp och springa ändå. Jag har aldrig haft ett tuffare lopp och var så trött. Jag valde att avsluta loppet efter 6 timmar. Jag sprang/gick nästan 4 mil. Sedan bröt jag. Jag skulle aldrig ha ställt upp. Min kropp tog stryk av detta och man ska aldrig springa ett lopp efter en antibiotikakur. Ibland är det dumt att vara så tjurskallig som mig.

Hur lägger du upp din träning?

Min träning är att vara med på alla passen i Tybblelundshallen och i övrigt gå så mycket som möjligt.

Vilket är det roligaste/tråkigaste löppasset?

Det roligaste med löpning är att träffa alla underbara trevliga människor vid löpträffarna.

Vad har du för mål den närmsta tiden?

Mitt främsta mål inom löpning är att komma tillbaka efter en skadad vrist. Just nu får jag ont av springa. Så mitt främsta mål är att genomföra och avsluta mina ekonomistudier och hitta ett eller skapa ett nytt jobb.

Har du några andra fritidsintressen utöver löpningen?

Jag älskar mina djur. Jag har marsvin och funderar på att skaffa katt. Det vore väldigt trevligt att bli matte till två små kissar. Jag är dock lite osäker på om jag ska ha kattungar eller vuxna katter.

Jag läser även ekonomi på distans. Jag vill byta jobb och inte jobba som lagerarbetare längre. 

Vem i klubben skulle du vilja veta mer om?

Jag vill veta mer om Marie Brorson.