Månadens profil

December 2021 – Marie Brorson

Hur länge har du tränat löpning och hur kom det sig att du började?

Å tackar, tackar Marie för nomineringen. Löpning har funnits med mig stora delar av mitt liv, från orientering i Hagaby som barn och tonåring och sen diverse motionslopp.  På grund av en  knäoperation har löpningen blivit vilande under ganska många år.  Men tack vare Coronapandemin, konstigt nog, lämnade jag inneträningen på Friskis och hittade i stället ut till Sörbybacken för ca ett år sedan. Detta följt av Friskis crosspass i Karlslundsskogen har nu lett mig till er i IF Start.  Fantastiskt kul! Det var min dotter Lisa som lockade med både mig och min man Anders. Det har verkligen blivit ett lyft för min träning den här hösten.

Jag har faktiskt varit medlem i IF Start som tonåring, i en vad jag minns friidrottssektion. Vi tränade uppe vid utebanorna. Mitt medlemskap var dock inte långvarigt, jag minns det som att jag kastade in handduken när de tog de svartvita häckarna. Inget för mig. Så kommer häckarna fram under något pass framöver kan det hända att jag går ut och vilar mig en stund.

Vilket är ditt bästa löparminne?

Jag skulle nog säga att det är Göteborgsvarvet under ett riktigt ”formår” för länge sedan. En fantastisk folkfest. Jag kan minnas känslan av att bara löpa på utan att egentligen känna mig ansträngd. Väldigt tidiga positiva löparminnen har jag även från olika stafetter med skollag.

Vilket är ditt sämsta löparminne?

Ja det är helt givet vad jag väljer. Det var ett millopp, Karlslundsloppet, om jag inte minns fel. Känslan var god, formen var bra, farten bra men plötsligt blir jag omsprungen av en man i jeans! Det kändes hårt, ett riktigt slag. Han hade nummerlapp så han var inte en stressad funktionär.

Hur lägger du upp din träning?

Jag har ingen superbra plan men försöker få till 3 pass i veckan med olika innehåll och är utöver det trogen Helens styrkepass på onsdagar. Det är både riktigt energigivande och bra!

Vilket är det roligaste/tråkigaste löppasset?

Jag gillar variation och de roligaste passen är när jag har lite blandning med distans och intervaller, jag tycker särskilt mycket om backintervaller. Det tråkigaste är nog distanslöpning i motionsspår. Speciellt när min kära make glider förbi och försvinner bakom kröken. Där har jag min mentala utmaning. Jag tar hellre mig in på stigar och hittar egna rundor.

Vad har du för mål den närmsta tiden?

Att kroppen ska fortsätta hålla. Målet är annars att springa milen på ett obehindrat sätt men även öka farten på korta distanser. På längre sikt har jag en dröm om att kunna springa uppe i fjällen eller på andra vackra platser. 

Har du några andra fritidsintressen utöver löpningen?

Jag ägnar mig gärna åt längdskidåkning som jag sysslat med rätt mycket men tycker även om vandring och en och annan golfrunda.

Vem i klubben skulle du vilja veta mer om?

Jag skulle vilja veta mer om Tony Ehrnström.