Månadens profil

Maj 2022 – Ted Nilsson

Hur länge har du tränat löpning och hur kom det sig att du började?

Jag har orienterat sen jag var ungefär 5 år och då bodde jag i Falun. 2015 flyttade jag till Örebro och började då i KFUM Örebro orientering. Men när jag var ungefär 10 - 11 år började jag se själva träningen som något kul och även löpningen för det gjorde att jag blev bättre. Tidigare hade det varit kul men att sticka ut och springa var kanske inte jättekul.

Vilket är ditt bästa löparminne?

jag är nog mest stolt över när jag i höstas sprang Åstadsloppet 10 km på 41:39 och då slog mitt personbästa.

Vilket är ditt sämsta löparminne?

Jag vet inte riktigt vad mitt sämsta minne är inom just löpning men i så är det nog från förra våren när jag orienterade i Kilsbergen på ett ställe som heter Skrikarboda. Där gjorde jag en bom (miss) som var minst 30 min. Jag hade ett tag ingen aning om vart jag var men lyckades tillslut läsa in mig var jag var.

Vilken av dina löparinsatser är du mest stolt över?

jag är nog mest stolt över när jag i höstas sprang Åstadsloppet 10 km på 41:39 och då slog mitt personbästa.

Hur kom det sig att du gick med i IF Start?

Jag hade funderat på att börja i någon löpgrupp och min mamma känner Helene Nilsson så då pratade mamma med henne och på så sätt började jag i IF start.

Vad är det som får dig att fortsätta med löpningen?

Det är för att både utvecklas inom orienteringen och för att det är kul att se framstegen i löpningen och slå mina rekord.

Hur lägger du upp din träning?

Det beror lite på om det är tävlingar men jag brukar på veckorna försöka få till ett intervallpass( med IF start), ett styrkepass, ett distanspass och på vår och höst är det även ett pass med orienteringsteknik i veckan. Sedan brukar jag fylla på det med något kortare distanspass eller orientering.

Vilket är det roligaste/tråkigaste löppasset?

Det roligaste löppasset är distanspassen. Helst ska det vara i Kilsbergen där man kan springa längs bergslagsleden. En runda som det annars blir ganska ofta när jag utgår hemifrån är att springa från mig upp till venaspåret och sedan vidare till lillåspåret och sen runt det och hem.

Det tråkigaste eller kanske snarare det jobbigaste är intervallpassen då är det bra att jag kan köra med IF start och då kunna köra med en grupp.

Vad har du för mål den närmsta tiden?

Jag har inte varit med på så många löptävlingar men jag ska den 19 maj köra blodomloppet och där satsar jag på att slå mitt pb på 10 km.

Har du några andra fritidsintressen utöver löpningen?

Inom träning så springer jag även orientering. Förutom det spelar jag en del på min dator med kompisar men annars har jag inte tid med så mycket mer.

Vem i klubben skulle du vilja veta mer om?

Linus Wedin