Månadens profil

Oktober 2023 – Annica Sjölund

Hur länge har du tränat löpning och hur kom det sig att du började?

Jag har alltid varit intresserad av sport i alla former men aldrig varit aktiv förrän på äldre dagar. Jag började träna löpning efter att jag vunnit över yngre arbetskompisar på Vårruset 2013, äldst är bäst hehe….

Gick med i Karlslunds IF då jag skulle göra halvklassikern 2014 och först ut stod Halvvasan 45 km, behövde träna skidåkning 😉

Vilket är ditt bästa löparminne?

Oj, med tanke på vilken fantastiskt fin klubb IF Start är, alla härliga (och ibland spy-jobbiga) lopp inom Nerikes Långloppscup genom åren samt alla VDM- och VSM-tävlingar runt om i landet, finns det ett lopp jag speciellt kommer ihåg. Min debut på VSM i Huddinge, 5000m som efter 22.35 belönades med en bronsmedalj i K50.  Många från distriktet som var där och hejade runt HELA banan, fint väder, kroppen/benen kändes väldigt bra och efter att jag legat bakom i 11 varv spurtade jag iväg med 300 m kvar.

Vilket är ditt sämsta löparminne?

Senaste Östansjöloppet när jag för första gången fick magras och var tvungen att hoppa in i skogen…..

Vilken av dina löparinsatser är du mest stolt över?

Måste säga alla VSM-terränglopp som resulterat i lagmedaljer tillsammans med Marie Dasler och Maria Nagle. Vid dom tillfällena försöker man maxa.

Hur kom det sig att du gick med i IF Start?

Ramlade av en slump in på premiären av Örebro Parkrun 2017 där Maria Engström sedan värvade mig till IF Start. Min första IF Start-tävling blev i strålande sol, Rallarundan i Hallsberg 2018.

Vad är det som får dig att fortsätta med löpningen?

Alla tävlingar! Så himla kul att träffa alla, både kvinnor och män,  inom klubben, distriktet och Sverige samtidigt som hornen i pannan växer… Väldigt inspirerande att dela andras glädje till löpningen och framgångar.

Hur lägger du upp din träning?

Det beror på, som man säger inom juridiken. Skulle nog säga att det är dagsformen som avgör. Ambitionen är att öka på träningsmängden, framför allt inom styrka.

Vilket är det roligaste/tråkigaste löppasset?

Roligast är när vädret är bra och har jämnstarka träningskompisar.

Tråkigast är när motivationen tryter och man blir långt efter träningskompisarna.

Vad har du för mål den närmsta tiden?

Att vara skadefri inför kommande Inneserien samt därefter inomhus-VSM Varberg MEN framför allt till VSM i Karlstad första helgen aug 2024 (jag hoppas att alla ni som läser detta ställer upp i MINST en gren! 😊). Vi är en mycket stark klubb trots att vi inte är tokmånga!

Har du några andra fritidsintressen utöver löpningen?

O ja, kanske allt för många haha…

Nummer ett har nog alltid varit musik och att dansa bugg och foxtrot men gillar även att cykla och köra spinningpass. Att sedan ha tid med familjen, hus och hem och lite släktforskning på det är aldrig fel. Kommer inte att ha långtråkigt när jag blir pensionär 😉

Vem i klubben skulle du vilja veta mer om?

Peter Berglez