Åstadsloppet var i år framflyttad till oktober månad och det verkar ha passat många löpare eftersom det blev deltagarrekord med över 1000 löpare i de olika klasserna.

Först ut var den nya klassen 5 km med start på Järntorget. Här sprang 12-årige Filip Öhrn in på en finfin 24:e plats bland killmotionärerna med 24.03, efter en starkt avslutning av loppet.
På 10 km deltog två tjejer. Marie Dasler som glädjande är tillbaka på löparbanan sprang in på 47.49 och strax efter kom Pansy Ståhl med 47.59.
Huvudklassen är dock halvmarathon och många Startlöpare gjorde riktigt fina prestationer. Josefin Gerdevåg var snabbast bland tjejerna på 1.23.41. Josefin som laddar inför New York-marathon om en månad och som efter detta satsar vidare med klubbyte och ny tränare. Vi vill här passa på att tacka Josefin för alla åren i klubben och önskar henne ett stort lycka till i hennes satsning mot ännu snabbare tider. Du är alltid välkommen tillbaka till oss!
Helene Nilsson gjorde som vanligt ett klokt upplägg av loppet och slutat på 6:e plats med 1.34.16. Anna Pettersson hade 1.41.29 och Elin Hardell var nöjd med sitt lopp som gav 1.45.51 i tid. Lisa Dahlpil sprang på personbästa 1.49.25 och Catharina Wahlstedt fick 2.10.04, som var mycket nära sitt drömmål. Grattis!
Fredrik Eliason sprang även han på personbästa. Tiden blev 1.18.32 och detta räckte till en 12:e plats i loppet. Stort grattis till Fredrik! Sören Forsberg var osäker inför loppet och hade inte fått bästa uppladdning. Trots detta gick det över förväntan, 1.23.41 stannade klockan på. Tauno Mertala gjorde ett fint lopp med 1.28.14. Johan Östman satsade hårt i början och hade ett personbästa i tankarna. Det höll i 15 km och sedan fick han slita ont för att överhuvudtaget komma i mål. Tiden blev 1.31.54. Johan Larsson gjorde ett bra lopp med sluttiden 1.32.28. Johan Ingjald sprang snabbare än planen och han sprang i mål på till synes lätta ben med 1.33.33. Jonas Öhrn hade varit förkyld ända sedan Lidingöloppet och han var osäker på formen inför start. Tiden stannade på 1.33.57 och detta var han nöjd med. Peter Berglez var också väldigt nöjd med sitt lopp. Hans tid blev 1.35.49. Sven Nilsson gjorde årets starkaste lopp och fick tiden 1.36.49. Detsamma gällde för Bosse Adolfsson med 1.46.14. Stefan Löfdahl hade 1.46.22 och Mats Stenmarck underskred sitt mål med mer än 12 minuter då han kom i mål på fina 1.47.45. Grattis till fina prestationer!