IF Start är en friidrottsklubb med inriktning mot löpning. IF Start har två gemensamma träningar per vecka. Det brukar vara 10-25 deltagare varje träning och åldrarna varierar mellan 14 och 80 år med en bra blandning av tjejer och killar. Många av löparna springer tävlingar under året, (på distanser från sprint, men framförallt på 5-10 km upp till marathon och till och med på ultradistanser) men det finns även medlemmar som tränar enbart för välbefinnandet och för att det är roligt att träna tillsammans.

Så länge vädret tillåter bedrivs träningen utomhus. På måndagar startar gemensam uppvärmning vid Karlslunds motionscentral klockan 18.15 och därefter följer ett träningspass som oftast består av någon form av intervallträning. Även på onsdagar sker samlingen klockan 18.15, men då ska deltagarna vara uppvärmda och klara på banorna vid GIH på Örebro Universitets område. Efter löpskolning följer löpträning på friidrottsbanorna, i Markaspåret, eller längs grusvägarna i närheten. Därefter följer vissa gånger ett kort styrketräningsprogram med inriktning mot bålstabilitet och löpstyrka. Från slutet av juni till början av augusti har vi normalt sett ett sommaruppehåll, vilket innebär att vi inte har dessa gemensamma träningspass. Det finns dock de som träffas ändå och tränar ihop.
 
Under vinterhalvåret bedrivs träningen inomhus i Tybblelundshallen i närheten av Örebro Universitet. På måndagar är det intervaller efter ett planerat schema. Man skall vara uppvärmd och klar klockan 18.35 då det är genomgång av passet. Därefter startar passet med löpskolning 18.40. På onsdagar är det styrketräning med inriktning mot bålstabilitet och andra övningar som passar löpare. Träningen börjar 18.30 och då skall deltagarna vara uppvärmda. Några passar på att springa ett distans- eller intervallpass före styrkan. En del springer till och från hallen. I hallen måste dock rena skor användas.
 
Om du är intresserad av att träna med oss, kontakta oss.