Blodomloppet slog i år återigen deltagarrekord då det genomfördes med start och mål på Trängens IP under torsdagskvällen. Med 4500 föranmälda löpare och en mängd efteranmälningar blev det en härlig stämning. Detta trots att vädret inte visade sig från sin bästa sida. Några rejäla regnskurar kom under eftermiddagen och kvällen, men det verkade inte deltagarna nämnvärt bry sig om.
Blodomloppet är både en löpartävling och motionsarrangemang, men har samtidigt fokus på vikten att vara eller bli blodgivare. Blodbussen fanns på plats på Trängens IP och gjorde fin reklam för den viktiga uppgiften. Blodomloppet arrangeras på sammanlagt 14 platser i Sverige och med ett stort antal deltagare på varje plats.
Segrare i årets lopp blev: Damer 10 km: Mikaela Kemppi, Örebro AIK 39.13, Herrar 10 km: Martin Regborn, KFUM Örebro 33.08, Damer 5 km: Åsa Höög, Kumla SF 19.42 och herrar 5 km: Niklas Källmén, KFUM Örebro 17.26.
Ett stort tack skickar vi till alla de funktionärer som ställde upp. Utan er skulle inte arrangemanget gått att genomföra!