Den 17:e upplagan av Blodomloppet genomfördes under torsdagskvällen på väster i Örebro, med start och mål på Trängens IP. Det var 5320 anmälda i de olika klasserna, vilket också är deltagarrekord.

Syftet med Blodomloppet, som är en serie av löpartävlingar i flera städer i Sverige, är att uppmärksamma blodgivare och att få flera att lämna blod. Blodcentralen som är medarrangör till Blodomloppet fanns på plats med Blodbussen och vi hoppas att de fick många nya blodgivare anmälda under kvällen. Vädret var lagom varmt för att springa i, men åskådarna hade nog helst sett några grader varmare. Det kom några skurar under eftermiddagen och kvällen, men i stort var det en härlig kväll med bra stämning bland deltagarna.

Först ut var Lilla Blodomloppet, där barnen sprang en sträcka på 800 m med målgång på Trängens IP. Det var 199 barn som var anmälda och de sprang verkligen med glädje och mycket spring i benen. Efter målgång fick de Blodomloppsmedaljen och en överraskningspåse från ICA.

Övriga hade två sträckor att välja på, 10 km eller 5 km. Segrarna i de olika klasserna var: 10 km Augustin Ninganza, Ludvika 32.27 och Mikaela Kemppi, Örebro AIK 37.03. 5 km Abdiqani Khadar, KFUM Örebro 17.07 och Johanna Eriksson, Motala AIF 18.35.

Vi skickar här ett stort tack till alla funktionärer som gjorde det möjligt att genomföra arrangemanget. Tack även till sponsorerna: ICA, Octapharma, Pyrex och NeH.

Resultat

Filmer

Bilder

Forum

{phocagallery view=category|categoryid=176|limitstart=0|limitcount=0}