Den 19:e upplagan av Blodomloppet i Örebro genomfördes under torsdagskvällen med start och mål vid Trängens IP. Efter ett rejält regn strax före start, blev det mest uppehåll resten av kvällen och det gladde säkert de rekordmånga deltagarna.

5476 deltagare hade anmält sig och de kunde välja 5 eller 10 km, att springa eller gå. För Blodomloppet är inte en vanlig tävling där den som springer snabbast vinner. Här är alla en vinnare och loppet gör en stor insats genom att föra fram budskapet om Blodgivning. Först ut under tidig kväll var dock de yngre i Lilla Blodomloppet, som samlade cirka 300 barn att springa en bana på 750 meter. Barnen liksom övriga fick medalj och banan efter målgång och då hade de redan fått en Blodomlopps T-shirt, som många av deltagarna hade på sig under loppet. De som anmält lag fick även en välfylld picknickpåse och Trängens gräsmatta och läktare fylldes snabbt av människor efter loppet.

Ett stort tack skickar vi till alla sponsorer, Blodcentralerna i Region Örebro län och funktionärer från IF Start och BK Forward för ett bra arbete med tävlingen. Nästa år (2017) är det 20-års jubileum i Örebro!

Resultat