Det 20:e Blodomloppet genomfördes under torsdagskvällen med start och mål på Trängens IP. Cirka 4900 deltagare var med på de olika distanserna. Lagom till 10 km-starten kom det lättare regn, men det slutade som tur var då picknickpåsarna skulle intagas på Trängens gräsplan.

Knappt 200 funktionärer krävs för att klara av detta stora arrangemang. IF Start har tillsammans med BK Forward fått bra rutin och trots många uppgifter löper det mesta på bra under eftermiddag och kväll. Ett stort tack till alla funktionärer som ställer upp, utan er skulle det inte gå.

Först ut är Lilla Blodomloppet där flera hundra barn springer en kortare runda på ca 750 m kring Trängens IP. Alla barn får medalj, banan och korv med bröd och det var många glada barn med spring i benen vi fick se. Efter uppvärmning med Friskis och Svettis släpptes 10 km-löparna i väg och här var det en härlig kamp mellan två löpare både bland killarna och tjejerna. Erik Anfält var först i mål på 32.15 medan Josefin Gerdevåg var snabbast bland tjejerna med 37.29. Några minuter efter 10 km-starten gav sig 5 km-löparna i väg. Först de som ville springa fort, sedan de som sprang lite lugnare och sist promenerarna. En härlig blandning och de flesta verkade tycka det var viktigare med gemenskap och glädje i stället för att springa riktigt fort. William Wickholm sprang in på 16.48 medan Louise Sundström var första tjej med 19.24. Och mitt bland alla löpare fanns en Bloddroppe, ”Givar”, som var med under uppvärmning och innerplan. Droppen fick sådan inspiration bland alla löpare att droppen sprang hela 5 km-loppet med full utstyrsel. Bra gjort! Ett populärt inslag bland barnen. Hela arrangemanget visar hur viktigt det är med Blodgivning och förhoppningsvis var det många som tecknade sig för att lämna blod.

Resultat

Forum

Filmer

Bilder

{phocagallery view=category|categoryid=394|limitstart=0|limitcount=0}