Från centralt håll beslutade man att hålla det årliga ”framtidsmötet” för Blodomloppet i Visby på Gotland, och då passade även våra klubbrepresentanter på att springa loppet på lördagen.

Från Örebro hade vi ett lag på 5 deltagare, Malin Joelsson och Pernilla Karlefors från Blodcentralen och Johan Ingjald, Per Almkrantz och Maria Eriksson från IF Start. Både Johan och Maria hade skannat resultatlistorna från tidigare år i Visby och kommit fram till att de skulle ha chans på topplaceringar i framförallt 5 km klassen. De valde därför att byta ned sig från det först tänkta 10 km loppet, för att testa snabbheten och sikta på pallen. Både 5 och 10 km banan bjöd på både utmanande backar, motvind och fina natur- och stadsinslag.

Först ut var dock 10 km löparna, där Per Almkrantz startade. Han ville mest uppleva loppet men den ganska tuffa banan med åtminstone två ordentliga backar och ordentlig motvind, gjorde att det blev rätt tufft ändå. Per kom i mål på 57:15. Vann gjorde Fred Grönwall på nytt banrekord, 32:53, och hinderlöparen Sandra Eriksson på 36:05.

Johan och Maria kom båda iväg bra från start och bevakade resp. klasstät. Johan sprang länge med 2:an i loppet, men fick ge sig i slutet av den värsta backen strax innan 4 km. Han höll dock sin 3:e placering in i mål med tiden 18:07. Maria och Lin Mandelberg sprang länge nära varandra men Lin var något före. En förcyklist visade sen båda två fel efter lite mer än 4 km och de fick springa en liten extra sträcka. Som tur var kom inte dåvarande 3:an ikapp utan placeringarna höll sig och Maria kom in som 2:a på 21:56. Loppet vanns av Hans Larsson på 17:04 och Lin Mandelberg på 21:39.

Både på 5 och 10 km rapporterade flera om dåliga markeringar och vägvisningar, så flera sprang fel. Malin och Pernilla gick i promenadklassen.