Höstens tävlingssäsong drar i vanlig ordning igång med den drygt 6 km långa terrängtävlingen Dalenrundan i Brevens Bruk. Likt förra året så väntade även denna gång, 27 juli, högsommarvärme för löparna.

Dalenrundan inkluderar inte bara den klassiska 6 km slingan utan också två distanser för barn och ungdomar på 1 och 3 km, som startar och går i mål en stund innan 6 km starten går. För IF Starts räkning hade vi Hugo Öhrn och Anja Eriksson Dasler, som båda sprang 1 km. Snabbast var Hugo som var med i täten men fick nöja sig med en fin andra plats med tiden 4:41. Anja kom i mål på 8:54. Snabbast av alla var Erik Berzelius, IF Spartacus, med 4:36.

I 6 km klassen var det ganska hög nivå på konkurrensen, speciellt bland herrarna, vilket också ledde till en ganska tät ström av löpare vid målgång redan från första man. Snabbast av Startarna var Johan Ingjald, som trotsade både värmen och sin oslipade form efter en lång skadeperiod, kom i mål på 22:17, en förbättring med 1:42 från förra året, men utan att ramla denna gång! Jonas Öhrn sprang på fint och sprang på 25:06. Roland Eriksson hade fortfarande 6-timmars tävlingen i Lindesberg i benen, men kunde ändå springa på hyfsat. Han kom i mål på 26:45. Joakim Dahlberg, som annars mest kör enduro och orientering, sprang på 29:31. Mattias Nilsson kämpade på i värmen och fick 31:58. Vann gjorde KFUM Örebro Friidrotts Per Sjögren med 20:13.

Bland damerna var det inte lika tajt i täten utan överlägsen segrare blev Mikaela Kemppi från Örebro AIK med 23:19. På platsen efter var dock vår egen Tiina Hänninen med 25:05. Maria Eriksson hade det tufft i uppförsbackarna men sprang ändå betydligt bättre än förra året och även in på en 4:e plats med 25:54. Placeringen efter tog Marie Dasler med 26:38. Bra jobbat!