Blixtar och dunder, magiska under…. ja, så kan man sammanfatta onsdagens lopp över 10000 m i Hallsberg. Ett rejält åskoväder drog in över Hallsberg 15 minuter före starten av det första heatet och löparna fick springa i ett rejält regn och med flera knallar och blixtar. Det blåste dock obetydligt och det verkade vara bra förhållande att springa långt och fort i, för maken till rekordslakt får man leta efter.

Johan Nilsson var ende Startare i det första heatet, men han satte nivån för övriga i klubben genom att springa på 37.20, vilket är personligt rekord med 50 sekunder. Som överlägsen segrare var Örebro AIK´s Erik Anfält på fina 32.07.
I det andra heatet sprang många Startare och här var Lotta Lennartsson och Sören Forsberg med i den första klungan (om man undantar en löpare från Säffle som var ensam i tätan) och hade länge bra hjälp av varandra. Mot slutet drog Sören ifrån och klarade 37.34, en tid jag tror han är nöjd med efter att ha tagit det lugnt med löpningen en tid efter Stockholmsmaran. Lotta gjorde ett suveränt lopp mitt bland grabbarna och lyckades för första gången i sitt liv gå under 38 minuter. Tiden blev 37.55. Snyggt! Tauno Mertala tassade en bit bakom ovannämda klunga och fick en bra tid, 38.12. Johan Ingjald sprang på 38.56, vilket även detta är personbästa och första under 39. Jonas Öhrn började sin vana trogen lugnt, men kunde göra en fartökning sista 5 km och kom i mål på 39.02, den bästa tiden på flera år. Johan Östman har kämpat för att komma under 40 minuter och denna kväll lyckades han. Med 39.20 klarade han drömgränsen med marginal. Andreas Nylander är tillbaka i klubben och landade på 41.49 medan Leif Andersson sprang på årsbästa 42.15.
I det sista heatet sprang Frida Andersson in på sin snabbaste tid på milen. Denna gång putsade hon tiden till 43.08. Anna Pettersson hade 44.27, vilket är nära hennes tidigare bästa.