Årets DM över 5000 m genomfördes ovanligt sent på året av arrangerande Glanshammars IF på Skölvboslätts IP. Det var kallt, knappt 10 grader och det regnade lätt under hela tävlingen. Det var nästan vindstilla, så trots kylan och vätan verkade många av löparna gilla vädret. Det blev flera personbästa av klubbens löpare.
Det var fem heat där det långsammaste heatet startade först. De snabbaste tjejerna gjorde upp i det nästa sista heatet. Mest gladde nog Johan Ingjald, som krossade sitt tidgare rekord på 5000 m bana med över en minut. Efter ett klokt genomfört lopp, med jämna kilometertider, kunde han öka på sista kilometern och gå i mål på fina 17.38.33. Stort grattis! Tauno Mertala kom in på 19.05.15 och vann därmed M55-klassen. Daniel Pettersson gjorde sitt första 5000 m-lopp på bana och gjorde det mycket bra. Hans 19.13.47 räckte till en 3:e plats i M35. Strax bakom kom Johan Östman i samma klass med 19.15.66 och detta är det snabbaste han gjort. Renny Rantakokko slog förra årets tid och fick i år 20.18.10. Sven Nilsson överraskade även denna vecka och visade på gryende form med 20.56.93. Sven startade i det första heatet. Med bättre sparring från andra löpare hade tiden varit än snabbare!! Anders Arnelind sprang även han sitt första 5000 m på bana och fick 20.58.07. Leif Andersson hade 21.25.16. Mats Stenmarck gjorde ett starkt lopp och kom 2:a i M60 med 21.41.22 och det är över 30 sekunder snabbare än årets VSM. Örebro AIK´s Erik Anfält var överlägsen på 15.37.32.

Gabriella Eliasson kämpade på bra och hade en fin tid på gång. Slutvarven tappade hon lite fart, men tiden 19.35.04 är bra och är snabbare än förra året! Anna Pettersson var nöjd med sina 21.56.82 och Catharina Wahlstedt sprang sitt snabbaste banlopp med 27.02.15. Inte illa då Catharina tävlar i klassen K65!!! Grattis till alla fina resultat. Damklassen vanns av KFUM Örebro´s Karin Forsberg (tidigare Sennvall) med 17.44.94.