Lotta Lennartsson gjorde tvärtemot de flesta andra ett klart snabbare Fellingsbrovarv jämfört med förra året. Årets lopp genomfördes i 30-gradig värme och sol och det var inte många meter på banan som erbjöd skugga.

Detta verkade dock inte påverka Lotta då hon sprang de 12 km på 48.22 och vann damklassen. Efteråt berättade hon att hon hade haft ett bekvämligt-tempo loppet igenom utan att pressa ur det sista. Lotta är stark!!
Charlotte Nilsson tog helt slut på sista varvet och hade svårt att ens ta sig i mål. Bryta ville hon dock inte, men tiden blev 57.53. Catharina Wahlstedt hade även hon ett kämpigt tredje varv (3 varv á 4 km) och hon tyckte känslan var densamma som slutet på ett marathon. Catharinas tid blev 1.14.22.
 
Mattias Gustafsson kom 9:a bland killarna med 47.41. Johan Ingjald fick jobbigt i värmen och efter ett fint första varv tappade han i tempo. Det räckte ändå till en 15:e plats med 51.31. Johan Östman trivdes inte heller i värmen och hade 52.15, strax före Jonas Örn med 52.27 (behöver knappast nämna att han inte gillar att springa när det är varmt!). Leif Andersson var nöjd med sitt lopp. Hans tid blev 53.35. Slutligen kom Sven Nilsson med 55.11.