Det blev banrekord på både dam- och herrklassen då årets upplaga av Fellingsbrovarvet genomfördes under söndagen. Fem Startare stod på startlinjen, men tyvärr kom bara fyra i mål.
Det regnade rejält före start, men under loppet var det uppehåll. Först ut var barn- och ungdomsklassen, som sprang 2 km på en terrängbana kring idrottsplatsen. Här kom Hugo Öhrn på en fin andraplats med 9.29.
De äldre springer 12 km och banan är en 4 km-slinga som löps i tre varv, mestadels på asfalt, men även på gräs och i terräng. Edita Martuceviciute fanns med långt fram i damklassen, men efter knappt 8 km halkade hon i gräset och föll så illa att hon tvingades bryta loppet. Vi hoppas att skadan inte blir långvarig! Johan Ingjald har tränat på hårt i veckan och var sliten, så han valde att ta det lugnt med stegrande fart som mål. Han kom ändå på en 9:e plats med 47.36 och förbättrade sin tid från förra året med nästan en och en halv minut. Sven Nilsson fick denna dag slita från första steg och kom i mål på en 19:e plats med 54.38. Charlotte Nilsson kom 4:a i damklassen med 51.47 och detta var hon nöjd med då hon försökte ta loppet som ett bra träningspass och lyckades ta det lugnt i början och orka hela loppet utan att tappa så mycket i tid.
Det blev banrekord genom Jakob Nilsson, 41.20 och Mikaela Kemppi 45.54, båda tävlandes för Örebro AIK.