Friskis & Svettis Örebro skulle öppna ett nytt gym i Örebro, på Aspholmen, och valde då att göra ett lopp, Friskisrundan. Många andra förberedde sig för Terräng-DM lite senare på dagen, men Johan Ingjald valde att vara med på båda.

Friskisrundan beskevs som ett lopp med stopp och bestod av ca 9,4 km löpning med 5 stopp där man skulle utföra olika övningar. Alla Friskis & Svettis gym i Örebro skulle passeras och målgången var vid det nya (4:e), på Aspholmen. De fem stoppen var: Kanotföreningen (20 situps), Friskis & Svettis Öster (50 hopp med hopprep), Grönpepparparken (Hinderbana), Friskis & Svettis Ladugårdsängen (20 dips) och Brandstationen (Pussel). Det fanns även en motionsklass där man kunde ta det lugnare vid stoppen och t.ex. få kafferep med kaffe och bullar i stället för hopprep och chips i stället för dips.

Johan har varit förkyld från och till i några veckor och var tyvärr inte helt symptomfri vid start nu heller. Johan valde ändå att starta och målet var högt uppsatt; att komma först i mål. Det var ändå några starka löpare på plats vid start, bl.a. Mokhtar Bennis och Anders Södergård. Johan tog dock kommandot från start och tog sig igenom stationerna smidigt men inte snabbast. Under löpningen drog han dock ifrån och hade hela tiden en lucka, men inför nästan alla stationer så hann de jagande deltagarna ikapp. Johan tyckte Hinderbanan var värst eftersom att den även innehöll 10 djupa knäböj med hopp och 5 burpees.

Även på sista stationen, där ett pussel skulle läggas, vilket vi sett i t.ex. Mästarnas mästare, hur lång tid det kan ta om man fastnar, så var det några deltagare som kom in medan Johan fortfarande var på stationen. Bitarna föll dock på plats och Johan kunde springa de sista ca 400 m med endast förcyklisterna framför sig och ta hem sergern och äran att få inviga Friskis & Svettis Aspholmen tillsammans med damsegrarinnan Sara Gunnarsson. Johan kom i mål på 38:03, medan Sara hade 43:31.

Efter invigningen bar det av tll Nora för att springa Terräng-DM för Johan.

Resultat

Forum

Filmer

Bilder

{phocagallery view=category|categoryid=446|limitstart=0|limitcount=0}