Fröviloppet firade idag, 15 juni 2013, 5-års jubileum och de kunde även stoltsera med ett deltagarrekord. Från klubben valde sju stycken att springa loppet och de bjöds på ett vackert väder men en som vanligt tuff bana på 10 km.
Fröviloppet är lite av ett hybridlopp där terräng- och asfalts/stadslopp blandas. Loppet inleds med nästan 2 km i ganska svårsprunget terrängspår, som följs upp av asfaltspartier genom staden och sedan gruspartier i ett litet naturområde, och sedan avslutas med ca 1,5 km terräng igen. Överlag kan man säga att banprofilen innebär ca 5 km nedför och sedan 5 km uppför, vilket gör att många får det tufft på andra halvan av loppet. Vädret var soligt, med ca 20ºC och bitvis lite besvärliga vindar.
 
En som just fick det tufft på andra delen var Johan Ingjald. Han passerade 5 km på 18:38 men tappade allt vad som kan kallas spänst och ork efter det och gjorde andra halvan på 20:02 för en sluttid på 38:40. En fin putsning från förra årets tid med 49 s, men Johan var ändå inte nöjd p.g.a. hur loppet kändes. Det räckte dock till 9:e plats. Anders Arnelind fick likt många andra kämpa sig genom loppet och kom på en 27:e plats med tiden 43:48. Sven Nilsson har börjat komma igång med tävlandet igen och börjar väl också alltmer hitta tillbaka till löpformen. Han kom in på en 29:e plats med tiden 44:06. En som inte verkade få ut sin normala storform idag var Mats Stenmarck, som har gått framåt starkt på sistone. Han kämpade sig dock runt de tuffa 10 kilometerna på 46:59, med en 36:e plats som följd. En fin putsning även där på just Fröviloppet från senast 2010 då det gick nästan 2 minuter långsammare. Bra jobbat!
Herrklassen vanns av Örebro AIKs Jakob Nilsson med tiden 34:48.
 
I damklassen hade vi tre från klubben som ställde upp. Snabbast var idag RoseMarie Enmalm med tiden 44:47, vilket räckte till en 4:e plats. RoseMarie hade inga problem med värmen, som flera andra tyckte påverkade en hel del. Några placeringar bakom, på 7:e plats, sprang Marie Dasler in i mål med 47:18. På 16:e plats kom Catharina Wahlstedt in med tiden 59:43. Hon hade desto mer problem med vädret och nådde inte tidigare års tider men sprang ändå helt okej.
Vann gjorde Örebro AIKs Mikaela Kemppi med nytt banrekord på 38:28.