Gallaberget Trailrun har beskrivits som trailloppet ute i ingenstans av vissa, men det är lite väl överdrivet. Det är faktiskt ett nystartat lopp strax utanför Vretstorp. I år fanns två klasser på 6,2 och 10 km på fina stigar runt Gallabergssjön. Johan var där och sprang 10 km.

Trots rätt sliten kropp och många andra tävlingar senaste veckan, så kunde inte Johan hålla sig ifrån ännu ett lopp. Denna gång ett han tidigare inte sprungit, då det endast var andra gången som loppet arrangerades. Det är Vretstorps IF som står som arrangör och de har precis gått med i Svenska Friidrottsförbundet igen. Loppet är nu tänkt att bli en återkommande tävling och det bjuder på fina men ganska utmanande terrängspår och stigar.

Johan sprang de ca 10 km på 45:12 och kom 2:a. Vann gjorde Jonas Nilsson, Östansjö SK, med 39:53 och Therese Karlsson, Örebro AIK, med 50:34. 6,2 km klassen vanns av Melvin Sjödin, Östansjö SK, med 31:24 och Anna Folkö, Kumla, med 34:37.