Grabbhalvan, loppet på 5 km genom centrala Örebro bara för grabbar, lockade under tisdagskvällen drygt 1100 löpare till start. Dagens regn hade dragit över och det blev en fin löparkväll med svaga vindar.

Banan var ändrad sedan förra året, men annars var det mesta sig likt. En och annan löpare som drog i väg i en alltför hög fart i början, men ganska snart kom länets snabbaste löpare fram i spets. Bland klubbens löpare var Johan Ingjald snabbast och sprang i mål på 17.11 och en 19:e plats. Johan kände sig stark under loppet, speciellt i uppförsbackarna och detta var han nöjd med. Sören Forsberg visade på imponerande snabbhet och fick 17.47. Per Arvidsson tävlade för IF Start för första gången och gjorde det riktigt bra med 18.05. Elias Zika kom strax efter med personbästa 18.13. Daniel Anderssom fick tråkiga 20.00. Edwin Nylander från ungdomsgruppen tävlade för första gången på 5 km och sprang på utmärkta 20.44. Stefan Ogård och Jonas Svensson kom in på 21.21 respektive 21.25. Klubbens snabba 10-åringar Hugo Öhrn och Elias Andersson hade under loppet både hjälp av varandra, men även av Jonas Öhrn som agerade påhejare och farthållare. Hugo fick personbästa 22.50 medan Elias hade 23.00 på sitt första 5-km-lopp. Mycket bra av er båda! Jonas sprang in på 22.54. Sven NIlsson kämpade runt på 23.11 och Mattias Nilsson fick även han personbästa 23.28. Per Almkrantz hade 23.30 med Kenneth Isaacson precis bakom med 23.38. Ungdomarna Oscar Perryd och Simon Nilsson sprang tillsammans i början av loppet och kom i mål på 28.02 respektive 28.50. Sivert Lignell sprang även han, men hans resultat har fallit bort i resultatlistan.

Först i mål kom som så många gånger tidigare Per Sjögren från KFUM Örebro med 15.40.