10 km löpning i tuff terräng med många långa backar är vad som gäller på Hälleforsterrängen. Simon Sveder från hemmaföreningen vann loppet efter en stark avslutning.

Solen värmde lagom mycket under loppets första hälft, sedan kom en häftig regnskur som kylde ner löparna, men som tur var inte så länge. Mattias Gustafsson kom 6:a med 39.14 efter att ha fått kämpa med tunga ben, men var trots detta nöjd med loppet. Tauno Mertala var stark i backarna om hamnade på 9:e plats med 40.16. Jonas Öhrn kom 13:e med 42.13 med Johan Östman strax bakom med 42.20. Jonas var den starkare i uppförsbackarna medan Johan kom igen utför. Johan Ingjald var seg redan på uppvärmningen och fick kämpa, tiden blev 44.52.
Helene Nilsson var först bland tjejerna med tiden 43.44 och Anna Pettersson testade backarna i Hällefors för första gången och kom 3:a med 48.15. Hon tyckte inte backarna avskräckte eftersom hon efter målgång kände att hon skulle vilja springa banan en gång till (dock inte på direkten).
Filip Öhrn var snabbast i P11. Banan mätte 940m och Filip hade tiden 3.58. Bra sprunget!