Hälleforsterrängen är normalt länets tuffast terränglopp. Årets lopp blev ytterligare jobbigare då det under natten hade kommit många centimeter snö, som gjorde banan både tungsprungen och blöt. Trots detta kom tio Startare till start och alla dessa är riktiga hjältar.

Förutom snön kom det under loppet regnskurar och det var bara 3 plusgrader. Brrrr!! Några banrekord var inte att vänta med dessa förutsättningar, men tiden 37.15 får nog ses som mycket stark av segraren Haben Kidane, Eskilstuna FI och då sprang han ändå fel och sprang 600 meter för långt. Minst sagt imponerande. Hur gick det då för klubbens löpare?

Snabbast denna gånga var Fikre Niugses på en fin 5:e plats med 41.20, strax före Johan Ingjald med 41.31. På 8:e plats kom Heshlu Andemariam med 43.00. Meles Jorjo hade 45.00 och plats 14. Mats Stenmarck och Stefan Löfdahl var jämna och sprang i mål på 52.39 respektive 52.30.

Bland tjejerna kom Maria Eriksson på 3:e plats med 47.09 och hennes syster Susanna Hellsten kom 5:a med 51.48. Josefine Halldén tävlade för IF Start för första gången och kom 9:a med 53.14. Catharina Wahlstedt tappade mindre tid än många andra på den jobbiga banan och sprang in på 63.23. Liduina van Sitteren, Örebro AIK vann på 45.26.